Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Binance: Στο στόχαστρο των αμερικανικών εποπτικών αρχών το κορυφαίο ανταλλακτήριο crypto

Πηγή: Twitter

Νέο πλήγμα για τον ευάλωτο κλάδο των crypto σηματοδοτεί η απόφαση των αμερικανικών εποπτικών αρχών να στραφούν νομικά κατά του κορυφαίου ανταλλακτηρίου της Binance και του επικεφαλής της για σειρά παραβιάσεων.

Συγκεκριμένα η αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων (CFTC) έστρεψε τα βέλη της κατά του ανταλλακτηρίου και του CEO, Τσάνγκπενγκ Ζάο, για παραβίαση των κανονισμών συναλλαγών και παραγώγων.  

Μεταξύ άλλων, η CFTC στην μηνυτήρια αναφορά της κατηγορεί το ανταλλακτήριο ότι δεν έχει καν καταγραφεί κανονικά στις ΗΠΑ και πως χρησιμοποιεί εσκεμμένα μια σκιώδη δομή λειτουργίας προκειμένου ακριβώς να παρακάμπτει τον έλεγχο των εποπτικών αρχών ειδικά δε, σε σχέση με την αποφυγή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αντιστοίχως εμφανίζεται να μην απαιτεί ούτε από τους πελάτες της να καταθέτουν πληροφορίες εξακρίβωσης των στοιχείων τους πριν κάνουν συναλλαγές στην πλατφόρμα.

«Η εταιρεία αποφεύγει τους κανόνες προκειμένου να μεγιστοποιεί τα εταιρικά της κέρδη» επισημαίνει χαρακτηριστικά η CFTC.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία είχε ενισχυθεί σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες, αντέδρασε έντονα στην είδηση. Ενδεικτικά το Bitcoin βρέθηκε να χάνει έως και 3,64% στα 26.977 δολάρια στις 9 ώρα Ελλάδος.

Αντιστοίχως, η αποτίμηση της αγοράς υποχωρεί κατά 3%, στα 1,13 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ