Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Αλμα πάνω από τα 30.000 δολάρια - Υψηλό 10μήνου

Πηγή: Pixabay

To bitcoin εκτινάχθηκε σήμερα πάνω από τα 30.000 δολάρια, για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες, συνεχίζοντας την ανοδική του κούρσα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα τερματίσει σύντομα τις αυξήσεις επιτοκίων.

H τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος έφτασε έως τα 30.438 δολάρια στη διαπραγμάτευση στην Ασία και πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 30.137 δολάρια. Τα κέρδη του από την αρχή του Απριλίου ανέρχονται σε 6% και προστίθενται στη μεγάλη άνοδο 23% που σημείωσε τον Μάρτιο.

Το άλμα του bitcoin ήρθε μετά τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι συνεχίσθηκαν με ισχυρό ρυθμό οι προσλήψεις τον Μάρτιο, υποδηλώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία είναι ακόμη ανθεκτική.

Ωστόσο, η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα που ακολούθησε την κατάρρευση της Silicon Valley Bank προκάλεσε προσδοκίες στην αγορά ότι η Fed δεν θα αυξήσει πολύ υψηλότερα τα επιτόκια καθώς επιδιώκει να χαλαρώσει την πίεση στον κλάδο.

«Ο λόγος πίσω από το γενικότερο ράλι στα crypto είναι η αισιοδοξία των traders σχετικά με τη νομισματική πολιτική τω κεντρικών τραπεζών… Τα στοιχήματα για πιο γρήγορη αλλαγή πολιτικής της Fed αυξήθηκαν δραματικά μετά την τραπεζική αναταραχή τον Μάρτιο», δήλωσε αναλυτής αγορών της CMC Markets.

Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, διαμορφώθηκε κοντά στο υψηλό 8μήνου των 1.942,5 δολαρίων που είχε σημειώσει την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ