Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: H Coinbase ξεκινά τη λειτουργία διεθνούς ανταλλακτηρίου για perpetual futures

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Η μεγάλη αμερικανική πλατφόρμα διαπραγμάτευσης crypto, Coinbase Global, ξεκινά τη λειτουργία διεθνούς ανταλλακτηρίου παραγώγων για θεσμικούς traders κρυπτονομισμάτων, επιδιώκοντας τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της εν μέσω τεταμένων σχέσεων με τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές.  

Η νέα πλατφόρμα, Coinbase International Exchange, θα αρχίσει από αυτή την εβδομάδα τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (perpetual futures) για το bitcoin και το ether, έχοντας λάβει άδεια από τις Αρχές των Βερμούδων τον περασμένο μήνα.

Με την κίνηση αυτή, η Coinbase εισέρχεται σε μία αγορά που κυριαρχείται από εταιρείες που έχουν την έδρα τους εκτός των ΗΠΑ, όπως η Binance που είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο crypto και η FTX πριν καταρρεύσει.

Εντείνεται η αβεβαιότητα για τη δράση της στις ΗΠΑ

Η Coinbase, που έχει τις ρίζες της στο Σαν Φρανσίσκο, αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερη νομική αβεβαιότητα μετά την ειδοποίηση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να ασκήσει αγωγή εναντίον της για αρκετές δραστηριότητές της.

«Η Coinbase συνεχίζει να αναμένει έγκριση για να μπορεί να προσφέρει futures απευθείας σε πελάτες μας στις ΗΠΑ… Το αρχικό διεθνές ανταλλακτήριο θα έχει την έδρα του στις Βερμούδες και μόνο για μη Αμερικανούς θεσμικούς επενδυτές αρχικά», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg.

Δημοφιλή τα perpetual futures

Τα perpetual futures είναι δημοφιλή μεταξύ των crypto traders, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να καλυφθούν έναντι ζημιών ή για να κερδοσκοπήσουν στην τιμή των υποκείμενων κρυπτονομισμάτων, κάνοντας μόχλευση. Σε αντίθεση με τα συμβόλαια στο παραδοσιακό finance, δεν έχουν ημερομηνία λήξης, επιτρέποντας στους επενδυτές να τα διατηρούν για όσο διάστημα θέλουν.

Στο Coinbase International Exchange, τα συμβόλαια θα προσφέρουν αρχικά μόχλευση έως πέντε φορές και όλες οι συναλλαγές θα διακανονίζονται σε USD Coin, το stablecoin που εκδίδει η Circle Internet Financial, η οποία έχει συνεργασία με την Coinbase.

Σε ανάρτηση στο blog της, η Coinbase ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι «δεσμευμένη στις ΗΠΑ» αλλά χαρακτήρισε απογοητευτική τάση την επιβολή ρυθμιστικού πλαισίου στη χώρα.

H Coinbase είχε πέρυσι το 84% των εσόδων της από τις ΗΠΑ, όπου είναι και πιο αναγνωρίσιμη.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ