Νέα
  • ΓΔ: 1238.15 +1.64%
  • Τζίρος: 96,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ποια είναι τα νέα νομίσματα BRC-20 που δημιουργούνται στο δίκτυό του

Πηγή: Pixabay

«Φωτιά» πήραν οι συναλλαγές μέσω του blockchain του bitcoin μετά τη δημιουργία νέων νομισμάτων, γνωστών ως BRC-20, μέσω του δικτύου του.

Οι καθημερινές συναλλαγές εκτοξεύθηκαν τον Μάιο στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 682.000, σχεδόν 40% περισσότερων από το προηγούμενο υψηλό του 2017.

Παράλληλα, το bitcoin ενισχύει την κυριαρχία του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ύψους 1,16 τρις. δολαρίων, με το μερίδιό του να έχει αυξηθεί στο 44% από 38% στην αρχή του έτους.

Τι είναι τα BRC-20

Σχεδόν 25.000 BRC-20 δημιουργήθηκαν φέτος μέσω του δικτύου του bitcoin, τα οποία αποκαλούνται και πειραματικά νομίσματα, ωθώντας τις συναλλαγές στα ύψη.

«Τα BRC-20 είναι ένα φαινόμενο που δεν το έχουμε δει ξανά», δήλωσε ο εκ των επικεφαλής traders της Genesis trading. Χάρη κυρίως στη δημιουργία των tokens αυτών, οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές επτά ημερών ανέρχονται σε πάνω από 531.000, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Η νέα κατηγορία των crypto δεν έχει κάποια συγκεκριμένη χρήση πέραν της κερδοσκοπίας, όπως τα memecoins. Ωστόσο, η δημοτικότητά τους δείχνει ότι το ενδιαφέρον για το bitcoin δεν εξαντλείται στη λειτουργία τους ως μέσου αποθεματοποίησης αξίας ή πληρωμών αλλά και ως της βάσης για την ανάπτυξη νέων νομισμάτων και εφαρμογών, τα οποία προηγουμένως θεωρείτο ότι μπορούσαν να προσφέρουν τα πιο σύγχρονα blockchains, όπως το Ethereum και το Solana.  

Η άποψη των επενδυτών 

Ορισμένοι επενδυτές θεωρούν το blockchain του bitcoin ως ασφαλέστερη βάση για τη δημιουργία tokens και εφαρμογών μετά το ναυάγιο των crypto που προκάλεσαν η κατάρρευση μεγάλων εταιρειών του κλάδου, όπως η FTX, και η γενική στροφή σε πιο ασφαλή assets, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

«Ο κόσμος έχει δει τι είναι δυνατό με άλλα blockchains και το θέλουν στο bitcoin, ως το παλαιότερο δίκτυο το bitcoin έχει ένα ιστορικό που μπορεί να εμπιστευθεί», δήλωσε ο CEO του δικτύου Hiro για την  ανάπτυξη bitcoin.

Ωστόσο, η φρενίτιδα για τα BRC-20 προκαλεί μεγάλη μεταβλητότητα. Η συνολική αξία τους ξεπέρασε το 1 δις. δολάρια στις αρχές Μαΐου αλλά στη συνέχεια υποχώρησε στα 446 εκατ. δολάρια.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ