Νέα
  • ΓΔ: 905.97 +0.43%
  • Τζίρος: 69,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: «Βουτιά» της μετοχής κατά 13% - Εχασε 170 δισ. δολάρια μετά την τοποθέτηση σε Bitcoin

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Δύο ημέρες με ισχυρές απώλειες για την Tesla αρκούσαν ώστε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της αγοράς να γυρίσει σε αρνητικές προοπτικές για το 2021. Η μετοχή της εταιρείας του Ελον Μασκ έφτασε να υποχωρεί την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου μέχρι και 13%, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προτού περιορίσει τις απώλειες για να κλείσει τελικά κατά 2,19% χαμηλότερα

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα «βουτιά» 8,55%, διευρύνοντας περαιτέρω τις απώλειες που καταγράφει η μετοχή της Tesla μετά την ανακοίνωση ότι προχώρησε στην εξαγορά Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ανατρέποντας το κλίμα για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων που μέχρι πρότινος θεωρούταν ο «σημαιοφόρος» των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που λειτούργησαν ως «σανίδα σωτηρείας» για τις αγορές εν μέσω πανδημίας. Τάση που όλα δείχνουν ότι αρχίζει να κάνει τον κύκλο της, με τους επενδυτές να στρέφουν και αλλού το ενδιαφέρον τους όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και δρομολογείται παγκοσμίως η επιστροφή στην κανονικότητα.

Το «σφυροκόπημα» που υφίσταται η μετοχή της Tesla, που μοιάζει να πλήττεται επιπρόσθετα και από τα καταιγιστικά tweets του «ισχυρού άνδρα» της εταιρείας Έλον Μασκ, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει περί τα 170 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αποτιμάται περί τα 670 δισ. δολάρια, σημαντικά χαμηλότερα από τα 844 δισ. δολάρια που βρισκόταν όταν ανακοινώθηκε η επένδυση «μαμούθ» στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Εχοντας συμπληρώσει τρεις εβδομάδες απωλειών, η εταιρεία αγωνίζεται να διατηρήσει και το 2021 το μομέντουμ της συνεχούς κερδοφορίας που σημείωσε την περασμένη χρονιά. Μετά το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε στις 25 Ιανουαρίου, οι απώλειες που σημείωσε έκτοτε φτάνουν στο 28%.

Σε κάθε περίπτωση, η δραστηριοποίηση στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους κλάδους αυτή την στιγμή, είναι αρκετή ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της μπορεί να εκτιναχθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία ακόμη και στα 5 τρισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ