Νέα
  • ΓΔ: 874.06 -2.81%
  • Τζίρος: 45,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs - Bitcoin: Πώς η αύξηση της ζήτησης αλλάζει την αγορά

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

Συγχωνεύσεις των παρόχων υποδομών για κρυπτονομίσματα βλέπει κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs καθώς η αγορά τους μεγεθύνεταο. 

Ο Matt McDermott, επικεφαλής για τα ψηφιακά assets της Goldman Sachs Global Markets Division υπαινίχθηκε ότι κατεστημένες τράπεζες - όπως η Goldman - μπορεί να αντιμετωπίσουν πίεση για να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους σε crypto-assets, με μία προφανή κίνηση να αποτελούν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις. 

«Πρόκειται για ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο, όπου το κατεστημένο των κρυπτονομισμάτων έχει κάνει τεράστια πρόοδο την τελευταία διετία», δήλωσε, προσθέτοντας: «Υπάρχει τώρα η προσδοκία των πελατών ότι οι κατεστημένες τράπεζες θα αναπτύξουν τις δικές τους προτάσεις για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση αυτή. Και έτσι, ασφαλώς προβλέπουν μία σειρά συγχωνεύσεων στον τομέα αυτό». 

Η Goldman βλέπει ανοδική πορεία για το bitcoin και άλλα crypto assets τουλάχιστον από το 2014, αποκαλώντας τις σχετικές τεχνολογίες ως μέρος μίας «μεγάλης τάσης» που θα διαταράξει τον χρηματοπιστωτικό τομέα όπως τον γνωρίζουμε τώρα. Κατά διαστήματα, η αμερικανική τράπεζα φαινόταν να ευνοεί την τεχνολογία blockchain από μεμονωμένα assets, όπως το bitcoin. 

Αυτό έχει αλλάξει τους τελευταίους 3-6 μήνες, ωστόσο, καθώς διάφοροι φορείς - από hedge funds και διαχειριστές ενεργητικού έως τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, είπε ο McDermott - δείχνουν όλο και μεγαλύτερη διάθεση για επένδυση στο bitcoin.  

Η Goldman Sachs θα τονώσει την υπηρεσία της για συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα 

Για να καλυφθεί αυτή η αυξανόμενη ζήτηση, η Goldman δήλωσε ότι θα αναζωογονήσει την υπηρεσία της για συναλλαγές σε crypto - assets την οποία είχε εξαγγείλει το 2017, για να τη βάλει στο ράφι μερικούς μήνες μετά λόγω εποπτικών ανησυχιών. 

Η τράπεζα θα προσφέρει στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δήλωσε ο McDermott, και θα ανακοινώνει «το περιεχόμενο σε bitcoin» σε θεσμικούς πελάτες. 

Ερωτηθείς «τι κράτησε την Goldman και άλλες εταιρείες από το αναλάβουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στα crypto;» ο McDermott απάντησε ότι υπάρχουν περιορισμοί που δεν επιτρέπουν στις τράπεζες να ασχοληθούν απευθείας με το asset.

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφθούμε έξυπνα, πώς δηλαδή μπορούμε να διευκολύνουμε αυτή τη ζήτηση με διαφορετικό τρόπο», είπε, προσθέτοντας: «Βλέπουμε ορισμένες τράπεζες (στην Ασία) που εξετάζουν την ανάπτυξη θεσμικών χρηματιστηρίων και άλλων οδών για να έχουν πρόσβαση σε συναλλαγές με θεσμικούς πελάτες». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ