Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Αλμα 4% σε υψηλό επίπεδο διετίας - Κέρδη και για τις μετοχές crypto

Πηγή: Pixabay

Το bitcoin εκτινάχθηκε σήμερα πάνω από 4%, ξεπερνώντας τα 47.000 δολάρια σήμερα, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022 (με εξαίρεση μία πολύ σύντομη άνοδο του πάνω από τα 49.000 δολάρια στην αρχή του έτους), ενώ το ether σημείωνε κέρδη 3% στα 2.511 δολάρια.

Ο όγκος συναλλαγών και το κλίμα στην αγορά του bitcoin είχαν πιεσθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις μεγάλες εκροές από Bitcoin ETF της Grayscale (GBTC) και το ενδεχόμενο μίας μεγαλύτερης υποχώρησης.  Ωστόσο, η τιμή του είναι τώρα αυξημένη κατά 10% μέσα στην εβδομάδα, ενώ το ether αναμένεται να σημειώσει εβδομαδιαία κέρδη 9%.

Το θετικό κλίμα φαίνεται να επανέρχεται τώρα καθώς μειώθηκαν οι εκροές από το GBTC. Επιπλέον, το ισχυρό μομέντουμ από την πρόσκαιρη άνοδο του S&P 500 πάνω από τις 5.000 μονάδες χθες πιθανόν διαχέεται και στην αγορά των crypto.

Ωθηση και από τον S&P

«Η πρόσφατη ανατίμηση της τιμής του bitcoin θα μπορούσε να αποδοθεί στις πρόσφατες εισροές σε spot ETFs, την προοπτική μείωσης στο μισό της εξόρυξης νέων νομισμάτων του (halving), που τείνει να δημιουργήσουν αισιοδοξία στους επενδυτές καθώς οι τιμές συχνά εκτινάσσονται μετά από αυτό και στο γενικό μομέντουμ της αγοράς», δήλωσε η επικεφαλής επενδύσεων της Defiance ETFs, προσθέτοντας:

«Στο παρελθόν υπήρχε παράλληλη πορεία του bitcoin και των τεχνολογικών μετοχών. (Η προοπτική για) χαμηλότερα επιτόκια, η μείωση του πληθωρισμού, η αύξηση των κερδών και η υπέρβαση ορόσημων από δείκτες, όπως ο S&P 500, ασφαλώς βελτιώνουν το κλίμα όσον αφορά τον κίνδυνο για αυτή την κατηγορία assets».

Η άνοδος του κρυπτονομίσματος οδήγησε αντίστοιχα σε άνοδο των μετοχών που έχουν σχέση με τα crypto πριν την έναρξη του χρηματιστηρίου, όπως του ανταλλακτηρίου Coinbase και της Microstrategy, με τις μετοχές και των δύο εταιρειών να σημειώνουν κέρδη πάνω από 6%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ