Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Bitcoin: Εκτινάχθηκε πάνω από 57.000 δολάρια - Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Bitcoin επανήλθε στο επίπεδο των 57.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021,  με καύσιμο τη ζήτηση για αγορές μεριδίων ETFs και νέες αγορές από τη MicroStrategy.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έκανε άλμα 4,4% στα 57.039 δολάρια για να περιορίσει στη συνέχεια κάπως τα κέρδη του, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56.295 δολάρια στις 10:30.

Η τιμή του έχει εκτιναχθεί κατά 32% από την αρχή του έτους, επεκτείνοντας το παρατεταμένο ράλι που έκανε πέρυσι, τροφοδοτώντας την επενδυτική ζήτηση για άλλα crypto, όπως το Ether και το Dogecoin.

Καθαρές εισροές 6,1 δισ. δολαρίων στα ETFs

Από τις 11 Ιανουαρίου, όταν άρχισε η διαπραγμάτευση μίας σειράς Bitcoin ETFs, έχουν σημειωθεί καθαρές εισροές 6,1 δις. δολαρίων σε αυτά, διευρύνοντας σημαντικά τη ζήτηση, ενώ η επικείμενη μείωση στο μισό της αύξησης της προσφοράς Bitcoin, το γνωστό ως halving, έχει ενισχύσει το αισιόδοξο κλίμα.

Η MicroStrategy, μια εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού που αγοράζει Bitcoin ως μέρος της εταιρικής στρατηγικής της, δήλωσε χθες ότι αγόρασε άλλα 3.000 περίπου token τον Φεβρουάριο. Η εταιρεία κατέχει τώρα Bitcoin αξίας περίπου 10 δις.  δολαρίων.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται σήμερα σε περίπου 2,2 τρις. δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko, σε σύγκριση με το χαμηλό των 820 δις. δολαρίων κατά τη διάρκεια της bear market του 2022, όταν κατέρρευσαν η FTX και άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων. Στα υψηλά του 2021, ωστόσο, η συνολική κεφαλαιοποίηση είχε περάσει τα 3 τρις. δολάρια.

Υψηλότερη απόδοση σε σχέση με χρυσό και μετοχές

Τα ψηφιακά νομίσματα σημειώνουν άλμα, παρόλο που οι επενδυτές έχουν περιορίσει τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική φέτος, όπως φαίνεται από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

«Η ανοδική δυναμική στα crypto ξεδιπλώνεται παρά τα υψηλά επιτόκια», έγραψε σε σημείωμά του ο επικεφαλής της στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat Global Advisors.

Η απόδοση του Bitcoin έχει ξεπεράσει φέτος αυτή παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές και ο χρυσός. Η αναλογία της τιμής του με αυτή του χρυσού βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Οι μετοχές των εταιρειών που έχουν σχέση με τα crypto κινήθηκαν ανοδικά χθες στην Wall Street. Η MicroStrategy σημείωσε άνοδο 16%, η πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase Global  αυξήθηκε 17% και η εταιρεία εξόρυξης Marathon Digital Holdings σημείωσε άλμα 22%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ