Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ether: Σε νέο υψηλό ρεκόρ ελπίζουν οι traders καθώς σύντομα θα λειτουργήσουν τα ETFs

Σε ράλι του ether που θα το οδηγήσει σε νέο υψηλό ρεκόρ ελπίζουν οι traders καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η λειτουργία των αμοιβαίων κεφαλαίων στο δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια (ETFs).

Το ether φέτος παρέμεινε, παρά την άνοδο του, στη σκιά του bitcoin που σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό χάρη στα νέα αμερικανικά ETFs που παρακολουθούν την τιμή του.

Καθώς όμως σύντομα θα βγουν στην αγορά τα ETF σε ether, ορισμένοι παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα ράλι τιμών πέρα από το ιστορικό υψηλό του Νοέμβρη του 2021 (4.867,60 δολάρια).

«Σκεφτείτε το γεγονός ότι το ethereum έχει περίπου το μισό επίπεδο ρευστότητας spot. Η μισή ρευστότητα σημαίνει ότι χρειάζεται  μικρότερο ποσό δολαρίων να πέσει στην αγορά για να υπάρξει ο ίδιος αντίκτυπος στην τιμή του», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, αναφερόμενος στις συναλλαγές του ether στα ανταλλακτήρια σε σχέση με αυτές του bitcoin.

Το νέο υψηλό του bitcoin

Η πιθανή πώληση bitcoin σε χαμηλότερη τιμή από το χρεοκοπημένο ιαπωνικό ανταλλακτήριο crypto, Mt. Gox,  έπληξε τις τελευταίες ημέρες τόσο το bitcoin όσο και το ether.  Άλλοι παράγοντες, όπως ο χρόνος μείωσης των επιτοκίων από τη Fed και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να πλήξουν τα crypto.

Το Bitcoin εκτινάχθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα τον Μάρτιο, φθάνοντας στα 73.803,25 δολάρια, δύο μήνες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των πρώτων spot bitcoin ETFs, από 45.947 δολάρια πριν. Αντίθετα, το ether παρέμεινε αρκετά μακριά από το ιστορικό του υψηλό, καθώς η τιμή του αυξήθηκε μόνο μέχρι τα 4.093,7 δολάρια τον Μάρτιο.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όταν τα ETFs του ether βγουν στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες, λένε οι ειδικοί, σημειώνοντας ότι η προσφορά του ether είναι περιορισμένη και ότι οι εισροές στα ETFs θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην τιμή του σε σύγκριση με το bitcoin.

Η αναμενόμενη ζήτηση για τα ETFs

Τα νέα ETFs ether δεν αναμένεται να προσελκύσουν τον ίδιο ενθουσιασμό των επενδυτών με τα spot ETFs bitcoin, τα οποία έχουν προσελκύσει εισροές σχεδόν 38 δις. δολάρια έως τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την Morningstar Direct.

Ερευνα της εταιρείας διαχείρισης crypto, Grayscale Investments, η οποία πρόκειται να μετατρέψει το υφιστάμενο ether trust της σε ETF, εκτιμά ότι τα spot ether ETFs θα μπορούσαν να έχουν το 25%-30% της ζήτησης των bitcoin funds.

Όμως, δεδομένου ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του ether είναι περίπου το ένα τρίτο της κεφαλαιοποίησης του bitcoin, θα μπορούσε να υπάρξει συγκρίσιμος αντίκτυπος στην τιμή του ανά δολάριο εισροών στα ETFs, δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας της Grayscale Investments.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ