Νέα

ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

Ο χρυσός οδεύει προς δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια, μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, που μείωσε τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε νωρίς στην Ασία, φτάνοντας περίπου τα $3.315 ανά ουγγιά, καταγράφοντας πτώση περίπου 1,5% για την εβδομάδα. Ο χρυσός γενικά κινήθηκε μέσα σε στενό εύρος διακύμανσης αυτή την εβδομάδα, με εξαίρεση την Τρίτη, όταν υποχώρησε απότομα καθώς οι αντίπαλοι στη Μέση Ανατολή σεβάστηκαν τη συμφωνία εκεχειρίας μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες πολεμικών συγκρούσεων.

Η εκεχειρία σήμανε επιστροφή σε θετικό κλίμα ρίσκου στις αγορές, το οποίο συνεχίστηκε και την Παρασκευή, μετά τη δήλωση του υπουργού Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ, στο Bloomberg TV ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν οριστικοποιήσει ένα εμπορικό πλαίσιο, ενώ ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει άμεσα να συνάψει συμφωνίες με δέκα σημαντικούς εμπορικούς εταίρους. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες αυτών των ενδεχόμενων συμφωνιών παραμένουν ασαφείς.

Ο χρυσός παραμένει αυξημένος πάνω από 25% φέτος, και απέχει λιγότερο από $200 από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε τον Απρίλιο. Πέρα από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις, η τιμή του υποστηρίζεται από τις ισχυρές αγορές από κεντρικές τράπεζες και την αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προετοιμάζεται να επαναφέρει τη νομισματική χαλάρωση, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως ευνοούν το πολύτιμο μέταλλο που δεν αποδίδει τόκους.

Η τιμή του χρυσού ήταν μειωμένη κατά 0,4% στα $3.315,30 στις 8:30 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot σημείωσε άνοδο 0,1%. Η τιμή του αργύρου παρέμεινε αμετάβλητη. Το παλλάδιο συνέχισε την άνοδό του, καταγράφοντας κέρδη περίπου 10% για την εβδομάδα, ενώ η πλατίνα σημείωσε νέα άνοδο αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα και πλέον ετών την Πέμπτη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ