Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κλειδώνει η τιμή διάθεσης - Τα νέα στοιχεία με παραδείγματα

Πετρέλαιο θέρμανσης / Πηγή: Intime
Πετρέλαιο θέρμανσης / Πηγή: Intime

Από 1,48 έως 1,50 ευρώ το λίτρο κλειδώνει η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης μετά την επιδότηση των 0,25 ευρώ το λίτρο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά αύριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου να διατίθεται κοντά στην τιμή των 1,50 ευρώ το λίτρο, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως μπορεί να παρατηρηθεί διακύμανση τιμών από 1,45 έως και 1,55 ευρώ το λίτρο.

«Αναμένουμε να ξεκινήσει αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στα 1,50 ευρώ το λίτρο», δηλώνει στην «Η» ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Πρατηριούχων Καυσίμων.  

Αυτό σημαίνει πως ένα διαμέρισμα που χρειάζεται 1.000 λίτρα, δηλαδή 9.000 θερμικές KWh για τη χειμερινή σεζόν θα χρειαστεί φέτος περί τα 1.480 με 1.500 ευρώ για ολόκληρη την περίοδο θέρμανσης. 

Το κόστος για φυσικό αέριο

Αντίστοιχα για 9.000 θερμικές KWh με φυσικό αέριο και με την τιμή του φυσικού αερίου στα 0,11 ευρώ ανά KWh, όπως έκλεισε για τον Οκτώβριο, το ίδιο διαμέρισμα θα χρειαστεί 990 ευρώ. 

Αυτό δεν σημαίνει πως οι τιμές του φυσικού αερίου θα μείνουν έτσι όλο τον χειμώνα, όπως αντίστοιχα και η επιδότηση των 9 λεπτών ανά κιλοβατώρα που ρίχνει σημαντικά την τελική τιμή του καταναλωτή. 

Σε κάθε περίπτωση το πετρέλαιο θέρμανσης ανοίγει αύριο σε μια τιμή διάθεσης κοντά στα 1,48 έως 1,50 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι είχε ανοίξει στα 1,16 ευρώ το λίτρο, δηλαδή έχει μια αύξηση 27,5% μέχρι στιγμής.

Στις διεθνείς αγορές πάντως το πετρέλαιο brent τσιμπάει σήμερα κατά 0,35% και οδηγείται προς τα 93 δολάρια το λίτρο.

Σήμερα κατατέθηκε και τροπολογία στη Βουλή με τροποποιήσεις στην διάταξη για την οριζόντια επιδότηση στην αντλία των 0,25 ευρώ το λίτρο. Ενεργοποιήθηκε έτσι πλήρως η επιδότηση (που σημειωτέον έχει ψηφιστεί από τα τέλη Σεπτέμβρη) και όλα είναι έτοιμα για την διάθεση αύριο του πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά.  

►Διαβάστε επίσης:

Κόστος θέρμανσης: Φθηνότερο 20% το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο - Πως διαμορφώνονται οι τιμές

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ