Νέα
  • ΓΔ: 1483.55 +0.23%
  • Τζίρος: 13,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε το 60 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο / Πηγή: AP
Πετρέλαιο / Πηγή: AP

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2020 ανήλθε η τιμή του Brent, που διαμορφώθηκε στα 60,06 δολάρια το βαρέλι, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου του τελευταίου διαστήματος.

Σε ανοδική τροχιά και το αμερικανικό αργό (WTI), που ενισχύθηκε κατά 1,1% και διαμορφώθηκε στα 57,45 δολάρια το βαρέλι, επίσης στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές των βασικών παραγωγών αλλά και από τα μέτρα οικονομικής τόνωσης που εξαγγέλθηκαν στις ΗΠΑ. 

Επιπρόσθετα, η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για επιπλέον περικοπές εφοδιασμού τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω των μειώσεων από άλλα μέλη του ΟΠΕΚ συμβάλλει στην εξισορρόπηση των παγκόσμιων αγορών και στηρίζει τις τιμές.

Οι επενδυτές φαίνεται πως προεξοφλούν την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, παραβλέποντας τη βραχυπρόθεσμη αδυναμία της ζήτησης που προκαλείται από τα lockdown σε περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ώθηση στις τιμές του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων τη Δευτέρα, αποδίδεται εν μέρει  στην εξασθένιση του δολαρίου έναντι των περισσότερων νομισμάτων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ