Νέα
  • ΓΔ: 1049.7 +2.12%
  • Τζίρος: 111,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Πτώση του μπρεντ στα 82 δολάρια λόγω ανησυχιών για την ανάπτυξη

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων, επιβραδύνοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση καυσίμων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης του μπρεντ υποχωρούσαν στις 12.00 κατά 1,3%, λίγο κάτω από τα 82 δολάρια το βαρέλι, σε συνέχεια της χθεσινής μείωσης κατά 1,2%.

Η τιμή για τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού (WTI) μειωνόταν 1,5% στα 75,21 δολάρια.

Η Fed θα δώσει αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της, με τους traders να αναμένουν ενδείξεις για το επίπεδο που μπορούν να φθάσουν τα επιτόκια μετά τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

Τα υψηλότερα επιτόκια ενισχύουν το δολάριο

Τα υψηλότερα επιτόκια ενισχύουν κατά κανόνα το δολάριο, καθιστώντας πιο ακριβό το πετρέλαιο για όσους το αγοράζουν με άλλα νομίσματα.

Κάποια άλλα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, ωστόσο, έδειξαν ανησυχητικά σημάδια. Οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν τον Ιανουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010, για 12ο συνεχόμενο μήνα.

«Οι αυξανόμενες ανησυχίες για ύφεση της οικονομίας περιορίζουν τις τιμές του πετρελαίου, αλλά η αγορά είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για την ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα, ιδιαίτερα αναφορικά με τη βενζίνη και τα αεροπορικά καύσιμα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Vortexa.

Ωστόσο, οι προσδοκίες πιο σφιχτής παγκόσμιας προσφοράς και αύξησης της ζήτησης από τον Κίνα συγκράτησαν μία μεγαλύτερη εξασθένιση των τιμών.

Αναλυτές αναμένουν οι κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου να φθάσουν σε ύψος – ρεκόρ το 2023 καθώς αυξάνονται οι μετακινήσεις του κόσμου μετά την κατάργηση των περιορισμών για τον κορονοϊό και νέα διυλιστήρια αρχίζουν να λειτουργούν.

Το Πεκίνο αναμένει άνθιση του τουρισμού φέτος, αρχίζοντας με μία ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν καθώς ο κόσμος άρχισε και πάλι να κάνει διακοπές.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ