Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ο χρυσός ξαναβρίσκει τη λάμψη του - Ισχυρές προβλέψεις υπό τη σκιά της τραπεζικής κρίσης

Πηγή: Unsplash

Τις εκτιμήσεις της για την πορεία της τιμής του χρυσού αναθεώρησε προς τα πάνω η Goldman Sachs, σε σημερινό σημείωμα της, ακολουθώντας το παράδειγμα και έτερων οίκων που «βλέπουν» το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η κρίση στον τραπεζικό κλάδο.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας ανέβασαν την εκτιμώμενη τιμή του χρυσού, για το επόμενο 12μηνο, στα 2.050 δολάρια ανά ουγγιά από τα 1.950 δολάρια. Σε ανάλογες αναθεωρήσεις έχουν προχωρήσει, τις τελευταίες ημέρες οι αναλυτές της Citigroup, της Commerzbank και της ANZ.

Κατά μέσο όρο οι προβλέψεις κυμαίνονται από την μετριοπαθή εκτίμηση των 2.200 δολαρίων έως και την πιο υψηλή των 2.600 δολαρίων ανά ουγγιά.

«Όλα τα άστρα μοιάζουν και πάλι να συγκλίνουν υπέρ του χρυσού, που εκτιμώ ότι σύντομα θα φτάσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ» σχολίασε ο Κρεγκ Ερλαμ, της Oanda, μιλώντας στο CNBC.

Προς νέα υψηλά

Τη Δευτέρα, η τιμή spot στις διεθνείς αγορές των commodities ξεπέρασε το όριο των 2.000 δολαρίων, με φόντο την έντονη αβεβαιότητα που επικρατούσε για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS. Έκτοτε παρά τις διακυμάνσεις ο χρυσός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάνω από τα 1.980 δολάρια την ουγγιά.

Το ιστορικό ρεκόρ του χρυσού, όλων των εποχών, κατεγράφη τον Αύγουστο του 2020, στην «καρδιά» της πανδημίας, στα 2.067 δολάρια ανά ουγγιά.

Η αβεβαιότητα για τη σταθερότητα των τραπεζών και των καταθέσεων κυρίως δε, των μη εγγυημένων καταθέσεων έχει οδηγήσει σε τεράστιες εκροές από τις τράπεζες προς αναζήτηση εναλλακτικών επενδύσεων, όπως είναι ο χρυσός και τα πολύτιμα μέταλλα, αλλά και τα κρυπτονομίσματα που επίσης βιώνουν ένα θεαματικό ράλι.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ