Νέα
  • ΓΔ: 1414.86 +0.76%
  • Τζίρος: 27,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Βουτιά των τιμών έφερε το sell-off των μετοχών

Βουτιά κάνουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την πτώση των χρηματιστηρίων και λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχώρησε έως 4,4% με αποτέλεσμα να εξανεμισθούν τα περισσότερα κέρδη που είχε στην εβδομάδα. Πριν από λίγο σημείωνε απώλειες 3,5% στα 67,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε 3,2% στα 73,5 δολάρια.

Οι τιμές των μετοχών κατρακυλούν σήμερα λόγω του sell-off στις τραπεζικές μετοχές και ιδιαίτερα της μετοχής της Deutsche Bank που ήταν στο στόχαστρο των επενδυτών, καταγράφοντας απώλειες 13%.

Το δολάριο ενισχυόταν 1% έναντι του ευρώ, μειώνοντας έτσι τη ζήτηση για εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο, που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα.

H μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 2020

Οι τιμές του πετρελαίου είναι σε τροχιά για να καταγράψουν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση πρώτου τριμήνου από το 2020, όταν η πανδημία είχε «εξαλείψει» τη ζήτηση.

Το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, οι ισχυρές ροές ρωσικού αργού παρά τις δυτικές κυρώσεις και οι απεργίες σε γαλλικά διυλιστήρια συνέβαλαν στην εξασθένιση των τιμών.

«Η τραπεζική κρίση διαχέεται στο real estate και οδηγεί τα χρηματιστήρια ξανά σε πτώση, περιορίζοντας έτσι τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου… Το δολάριο κινείται υψηλότερα καθώς οι αμερικανικές και κυρίως οι ευρωπαϊκές μετοχές πέφτουν πολύ», δήλωσε αναλυτής της Saxo Bank.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ