Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Σταθερά πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ

Σταθεροποιητικά, λίγο πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, κινείται η τιμή του πετρελαίου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού διαπραγματεύεται στα 80,7 δολάρια.

Και οι δύο αυτές τιμές αναφοράς αυξήθηκαν πάνω από 6% την περασμένη εβδομάδα μετά την αφινιδιαστική νέα μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα. 

Η Τουρκία, εξ άλλου, θέλει να διαπραγματευθεί με το Ιράκ έναν διακανονισμό για την πληρωμή του πετρελαίου πριν επαναλειτουργήσει ο αγωγός, μέσω του οποίου εξάγει 400.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Καύσιμα: Συνεχίζονται τα «παιχνίδια» με το πετρέλαιο - Τι θα κρίνει τις τιμές στην αντλία

Σημάδια εξασθένισης της ζήτησης

Αν και η απόφαση του ΟΠΕΚ+ εκτίναξε τις τιμές, ορισμένοι δείκτες υποδηλώνουν σημάδια εξασθένισης της ζήτησης καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες επιβράδυνσης της οικονομίας.

Ο ΟΠΕΚ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσουν τα μηνιαία δελτία τους αυτή την εβδομάδα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ καθώς και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

«Οι παράγοντες της αγοράς θα εστιάσουν αυτή την εβδομάδα στις εκθέσεις για την αγορά πετρελαίου από τους ενεργειακούς οργανισμούς, οι οποίες πιθανόν να δείξουν πιο σφιχτές προοπτικές λόγω της μειωμένης παραγωγής του ΟΠΕΚ+», δήλωσε αναλυτής της UBS.

O Ρώσος υπουργός Ενέργειας, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η χώρα του μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν συνάδουν με τους δείκτες για τις εξαγωγές ρωσικού αργού μέσω θαλάσσης.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Πυροδοτεί ακρίβεια... διαρκείας - Μαύρα σύννεφα μέχρι και την άνοιξη του 2024

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει τις παραδόσεις στην Ασία

Παρά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή της στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης του ΟΠΕΚ, η κρατική εταιρεία της χώρας Aramco διαμήνυσε σε μεγάλους πελάτες της στην Ασία ότι θα συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο ηγέτης του ΟΠΕΚ που προώθησε τη μείωση της παραγωγής την προηγούμενη Κυριακή καθώς είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές αργού.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ