Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Φυσικό αέριο: Σε πτωτική πορεία οι τιμές καθώς βελτιώνεται ο καιρός στην Ευρώπη

Προς το επίπεδο των 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα κινείται ξανά η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εν μέσω προβλέψεων ότι ο καιρός θα γίνει πιο ζεστός που σηματοδοτούν μείωση της κατανάλωσης. Παράλληλα, προβλέπεται ότι θα πνέουν άνεμοι, κάτι που ευνοεί την παραγωγή αιολικής ενέργειας.

Η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης τον Μάιο (TTF) υποχώρησε σήμερα 0,4% λίγο κάτω από τα 43 ευρώ έναντι 43,1 ευρώ που έκλεισε χθες, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία του μετά τις 3 Απριλίου, όταν είχε κλείσει πάνω από τα 51 ευρώ καθώς ο Απρίλιος ξεκίνησε με ψυχρό καιρό στην Ευρώπη. Αργότερα, η τιμή αυξήθηκε και στις 11.20 διαμορφώθηκε στα 43,3 ευρώ. 

Στις 20 Μαρτίου, η τιμή του TTF έκλεισε στα 39,8 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο 20 μηνών και περίπου 60% χαμηλότερα από τα επίπεδα των 70 ευρώ που διαμορφωνόταν στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι εισαγωγές – ρεκόρ LNG και το υψηλό ποσοστό πληρότητας των αποθηκών φυσικού αερίου στην Ευρώπη στην αρχή του χειμώνα συνέβαλαν στη ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών, οι οποίες είχαν ξεπεράσει τον Αύγουστο τα 300 ευρώ, όταν η Ρωσία ανέστειλε τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream που τροφοδοτούσε της Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ