Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των τιμών μετά την τεράστια μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Νέα άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς εκτιμήσεις του κλάδου δείχνουν μία τεράστια μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι η αγορά γίνεται πιο σφιχτή.

Η τιμή του μπρεντ καταγράφει άνοδο 0,4% στα 85,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού αυξάνεται κοντά στα 82 δολάρια.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο (API) κατέγραψε βουτιά 15,4 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού της χώρας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των στοιχείων. Αν επιβεβαιωθούν σήμερα από τα κρατικά στοιχεία των ΗΠΑ, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1982.

Οι εκτιμήσεις του API υποδηλώνουν και άλλη πτώση στα αποθέματα αργού στον αποθηκευτικό κόμβο στην Οκλαχόμα καθώς και μειώσεις στα αποθέματα βενζίνης και άλλων προϊόντων πετρελαίου.

Το αργό εκτινάχθηκε τον Ιούλιο καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ+ περιόρισαν την προσφορά τους για να αυξήσουν τις τιμές.

«Η ορατή στενότητα έχει πείσει την αγορά ότι οι ανακοινωθείσες μειώσεις στην προσφορά δεν είναι απλά λόγια… Η αισιοδοξία της αγοράς ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου σύσφιξης των επιτοκίων και ότι μία ομαλή προσγείωση της οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί εύκολα συνέβαλαν επίσης στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε αναλυτής της WisdomTree.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα