Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Νέα άνοδος των τιμών καθώς συνεχίζονται οι απεργίες στην Αυστραλία

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς συνεχίζονται οι απεργίες σε εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG στην Αυστραλία.

Τα συμβόλαια παράδοσης τον Οκτώβριο (TTF) αυξήθηκαν έως 7,2% σήμερα για να περιοριστούν στη συνέχεια τα κέρδη τους. Στις 10.15 διαμορφώνονταν στα 35,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα με άνοδο 3,5% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Διαμεσολάβηση της ρυθμιστικής Αρχής ζήτησε η Chevron

Η Chevron, σε δύο μονάδες LNG της οποίας γίνονται κινητοποιήσεις, προσέφυγε στη ρυθμιστική Αρχή για την επίλυση της διαμάχης με τα συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την Παρασκευή στάσεις εργασίας, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω τις εξαγωγές που αντιστοιχούσαν στο 7% της παγκόσμιας προσφοράς LNG πέρυσι.

Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά 

Η απειλή των απεργιών στην Αυστραλία κρατά την αγορά αερίου στην Ευρώπη σε αναμμένα κάρβουνα περισσότερο από έναν μήνα, προκαλώντας αστάθεια στις τιμές και αναδεικνύοντας την εξάρτηση που υπάρχει από τις παγκόσμιες ροές LNG.

Επιπλέον, οι εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Νορβηγία μέσω αγωγών παρέμειναν περιορισμένη λόγω έργων συντήρησης σε σημαντικές μονάδες.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ