Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Πρόσκαιρη αύξηση πάνω από τα 100 δολάρια βλέπει η Citigroup

Πηγή: Associated Press

Την πρόβλεψη ότι  οι τιμές πετρελαίου θα μειωθούν κάτω από τα 95 δολάρια το βαρέλι λόγω αύξησης της προσφοράς από χώρες εκτός του καρτέλ του ΟΠΕΚ+ κάνουν αναλυτές της Citigroup.

Αν και οι traders και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι μπορεί να ωθήσουν τις τιμές πάνω από τα 100 δολάρια για μία μικρή περίοδο, η επιπλέον προσφορά σημαίνει ότι τιμές στα 90 δολάρια δεν θα είναι βιώσιμες, σημείωσαν αναλυτές της Citigroup και αυτό σημαίνει ότι και οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ θα μειωθούν.

Κοντά στα 95 δολάρια η τιμή του μπρεντ

Η τιμή του μπρεντ πλησίασε σήμερα τα 95 δολάρια το βαρέλι καθώς οι μειώσεις στην παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας οδήγησαν σε μείωση των αποθεμάτων σε μία περίοδο που η παγκόσμια κατανάλωση παραμένει σταθερή.

Η προσφορά από τις χώρες εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται, σύμφωνα με τη Citigroup, να αυξηθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος και επιπλέον 1 εκατ. βαρέλια το 2024.

Η αύξηση της παραγωγής θα έρθει από χώρες, όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γουϊάνα και η Νορβηγία.

Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξήσουν κατά 900.000 βαρέλια την ημέρα την παραγωγή τους φέτος και επιπλέον 400.000 βαρέλια το επόμενο έτος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα