Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: H λήξη «συναγερμού» στην Αυστραλία «ρίχνει» τις ευρωπαϊκές τιμές

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν καθώς η Chevron Corp. και τα εργατικά συνδικάτα στην Αυστραλία συμφώνησαν να τερματίσουν τις απεργίες σε μεγάλες μονάδες εξαγωγής, που αναστάτωσαν την αγορά για περισσότερο από έναν μήνα.

Τα ολλανδικά συμβόλαια αναφοράς υποχώρησαν έως και 6,1%, έπειτα από τρεις ημέρες κερδών. Οι εργαζόμενοι της Chevron (LNG)  αποδέχθηκαν τον προτεινόμενο διακανονισμό σχετικά με τις αμοιβές και τους όρους που πρότεινε η ρυθμιστική αρχή εργασίας της χώρας και θα αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα.

Παράλληλα, η Νορβηγία - ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της Ευρώπης - συνεχίζει να ενισχύει την παραγωγή ύστερα από παρατεταμένες διακοπές, με τις ροές να αυξάνονται και πάλι σήμερα Παρασκευή.

Ενώ η κατανάλωση φυσικού αερίου στην περιοχή παραμένει χλιαρή και τα χειμερινά αποθέματα είναι υψηλότερα από το κανονικό, η αγορά παραμένει σφιχτή και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Πολυάριθμοι κίνδυνοι - από τις διακοπές στις ΗΠΑ έως τις πιθανές διαταραχές στο ελάχιστο αέριο που εξακολουθεί να εξάγει η Ρωσία μέσω αγωγών - μπορούν ακόμη να επηρεάσουν τις τιμές.

Τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια υποχώρησαν κατά 3,2% στα 37,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα έως τις 8:09 π.μ. στο Άμστερνταμ. Το αντίστοιχο βρετανικό μειώθηκε κατά 3,3%.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ