Νέα
  • ΓΔ: 1460.45 +0.56%
  • Τζίρος: 59,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Συνεχίζεται το ράλι καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Συνεχίστηκε σήμερα το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα, το οποίο ενίσχυσε και τις τιμές των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς η σκληρή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ωθεί τους επενδυτές σε assets που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης  στο 4,56% μετά την κλιμάκωση των βομβαρδισμών από το Ισραήλ κατά στόχων της Χαμάς στη Γάζα, ενώ τουλάχιστον δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο.

Τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου διατήρησαν τα κέρδη τους και μετά τη δήλωση της διοικητή της Fed, Michelle Bowman,  ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν τα επιτόκια για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών τίτλων μειώθηκε έξι μ.β. στο 2,71%, ενώ των 10ετών ελληνικών υποχώρησε 8 μ.β. στο 4,17%.

Φόβοι αλυσιδωτών αντιδράσεων

Οι επενδυτές ανησυχούν για την κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή, θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη προσέγγιση του Ισραήλ με γειτονικές αραβικές χώρες και αυξάνοντας τον κίνδυνο οι εχθροπραξίες να κλιμακωθούν σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο που θα είχε αντίκτυπο στην προσφορά πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών ανακόπηκε λόγω απογοητευτικών εταιρικών ειδήσεων που μετρίασαν την αισιοδοξία από τις προοπτικές για τα επιτόκια και τα οικονομικά μέτρα στήριξης της Κίνας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πριν λίγο μικρές απώλειες 0,1% μετά τη χθεσινή άνοδο του που ήταν η μεγαλύτερη φέτος. Η μετοχή της LVMH έκανε βουτιά έως 8,5% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων πωλήσεων, επηρεάζοντας αρνητικά τον κλάδο πολυτελών ειδών, με απώλειες να καταγράφουν και ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Richemont, η Christian Dior και η Burberry Group. 

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, δήλωσε ότι οι πιο σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες σημαίνουν ότι η κεντρική τράπεζας δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα. Πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς ήπιων δηλώσεων που έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες ότι οι αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να έχουν τελειώσει για αυτή τη φάση. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στα πρακτικά της Fed για ενδείξεις ότι μπορεί να μην υλοποιήσει την τελευταία αύξηση που αναμενόταν με τις οικονομικές προβλέψεις.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ