Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Σε χαμηλό επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων οι τιμές λόγω καλοκαιρίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε η τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σήμερα καθώς οι προοπτικές για χαμηλή ζήτηση λόγω του ήπιου καιρού και η ισχυρή προσφορά υπερκάλυψαν την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια για παράδοση τον Δεκέμβριο (TTF) διαπραγματεύονταν κάτω από τα 46 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για πρώτη φορά από τις 12 Οκτωβρίου, καταγράφοντας πτώση πάνω από 4% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

«Βλέπουμε θερμοκρασίες πάνω από το κανονικό για την εποχή επίπεδο και οι αποθήκες είναι γεμάτες», δήλωσε trader στην Πολωνία. Οι θερμοκρασίες στη Γερμανία αναμένονται 1,7 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Energy Quantified της Montel.

Στο 99,6% η πληρότητα των αποθηκών 

Στο μέτωπο της προσφοράς, η πληρότητα των δεξαμενών αποθήκευσης αερίου στην Ευρώπη  ανερχόταν στο 99,6%, υψηλότερη κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τελευταία ενίσχυση των αποθεμάτων ήταν 832 GWh έναντι αναλήψεων 267 GWh, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση είναι μικρή. Γερμανός trader ανέφερε ότι οι τιμές φυσικού αερίου για την επόμενη ημέρα κινούνταν περίπου 10-15% χαμηλότερα σε σχέση με αυτές για τον επόμενο μήνα.

Παράγοντες της αγοράς εξέφρασαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο επέκτασης του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Με πληροφορίες από Montel

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ