Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κοντά στα 80 δολάρια - Μεγάλη αύξηση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, συνεχίζοντας τις χθεσινές απώλειες, εν μέσω ενδείξεων αυξημένης προσφοράς από τις ΗΠΑ και ανησυχιών για υποτονική ζήτηση από την Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης του μπρεντ μειώθηκαν 72 σεντς στα 80,46 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 67 σεντς λίγο κάτω από τα 76 δολάρια. Και οι δύο αυτοί δείκτες είχαν μειωθεί περισσότερο από 1,5% χθες.

«Οι ανησυχίες για παραγωγή – ρεκόρ των ΗΠΑ ασκούν νέες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, προστιθέμενες στις ήδη προβληματικές προοπτικές για τη ζήτηση», δήλωσε αναλύτρια της CMC Markets στο Οκλαντ.

Αύξηση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 421,9 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης (ΕΙΑ), ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες για αύξηση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.  H παραγωγή αργού στη χώρα παρέμεινε σταθερή στο επίπεδο-ρεκόρ των 13,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Στην Κίνα, η επεξεργασία πετρελαίου από τα διυλιστήρια μειώθηκε τον Οκτώβριο σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα του περασμένου μήνα καθώς η ζήτηση καυσίμων από τη βιομηχανία εξασθένισε και τα περιθώρια διύλισης περιορίστηκαν.

Ανησυχία για τον κινεζικό τομέα ακινήτων

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί υπογράμμισαν τις ανησυχίες για τον κινεζικό τομέα ακινήτων καθώς έδειξαν ότι οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο και οι πωλήσεις ακινήτων μειώθηκαν 20,3% σε ετήσια βάση.

Υπήρχαν και τεχνικοί παράγοντες που περιορίζουν την όποια ανοδική κίνηση θα έκαναν οι τιμές, σύμφωνα με αναλυτής της IG στη Σιγκαπούρη.

«Δεδομένου ότι η πιο σφιχτή δυναμική προσφοράς – ζήτησης ήταν λιγότερο έντονη από τους προηγούμενους μήνες, υπάρχει κάποια αναδίπλωση σε προηγούμενες θέσεις long, με τις τιμές να υποχωρούν κάτω από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών ως ένδειξη ότι τον έλεγχο έχουν οι πωλητές», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ