Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Οι τιμές ξεπερνούν τα 2.050 δολάρια - Ελπίδες για μείωση των επιτοκίων

Πηγή: AP

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν στις ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του νέου έτους, καθώς οι συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή οδήγησαν στη ζήτηση ασφαλών καταφυγίων, ενώ οι traders εξακολουθούν να ελπίζουν σε πρόωρη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το πολύτιμο μέταλλο είδε αυξημένη ζήτηση στον απόηχο της κλιμάκωσης της έντασης την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ ΗΠΑ και ανταρτών Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν, προκαλώντας έντονη ανησυχία για επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Επίσης, τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ είδαν τους traders να διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματά τους ότι η Fed μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Μάρτιο του 2024.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,2% στα 2.053,88 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που λήγουν τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 2.057,85 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 05:27 ώρα Ελλάδας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ