Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Στα 2.234 δολάρια η ουγγιά - Ισχυρή άνοδος 0,62% των futures

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο σήμερα Πέμπτη με τους αναλυτές να παρατηρούν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2022, μετά από ένα ισχυρό ράλι τιμών το προηγούμενο διάστημα, που τροφοδοτήθηκε:

  1. από τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ,
  2. την ισχυρή ζήτηση για ασφαλή καταφύγιο και
  3. τις αγορές από την κεντρική τράπεζα.

Η αγορά spot χρυσού σημείωσε άνοδο 0,52% στα 2.205,44 $ ανά ουγγιά νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, ενώ στις 18:01 ώρα Ελλάδας ο χρυσός χτύπησε 2.234 δολάρια ευρισκόμενος σε τροχιά μηνιαίας ανόδου και δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία μάλιστα.

Να σημειωθεί πως τα Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,62% στα 2,226,50 $.

Το ρεκόρ

Ο χρυσός έφτασε σε υψηλό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα αφότου η Fed προέβλεψε τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024 και έκτοτε διατηρείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών καθώς οι έμποροι κυνηγούν τα περισσότερα στοιχεία των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη νομισματική στρατηγική της κεντρικής τράπεζας.

«Ο χρυσός φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής μετά από ένα τριήμερο ράλι με επενδυτές στο περιθώριο πριν από τα βασικά δεδομένα των ΗΠΑ», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της FXTM, Lukman Otunuga.

Το ραντάρ των επενδυτών 

Στο ραντάρ των επενδυτών είναι η εβδομαδιαία αρχική αναφορά για τα επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ που αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας, ακολουθούμενη από την αναφορά του δείκτη τιμών για τις βασικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) των ΗΠΑ την Παρασκευή.

«Περισσότερα σημάδια πιέσεων στις τιμές μπορεί να ενισχύσουν τις προσδοκίες σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων της Fed – ενισχύοντας τελικά την όρεξη για χρυσό. Ωστόσο, εάν τα στοιχεία παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο είναι πιθανό να παρασύρουν το πολύτιμο μέταλλο προς τα κάτω», είπε ο Otunuga.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ