Νέα
  • ΓΔ: 1419.7 +1.91%
  • Τζίρος: 73,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών μετά την ανάκαμψη της κινεζικής βιομηχανίας

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της κινεζικής βιομηχανίας ενίσχυσαν τις προοπτικές για τη ζήτηση.

Αύξηση 14% στο πρώτο τρίμηνο

Τα συμβόλαια παράδοσης του μπρεντ για τον Ιούνιο αυξήθηκαν πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,3%, μετά την άνοδο των τιμών κατά 14% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate κινείτο κοντά στα 83 δολάρια.

Η βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας ανέκαμψε τον Μάρτιο, ανακόπτοντας μια πεντάμηνη πτώση και τροφοδοτώντας προσδοκίες ότι η κατανάλωση στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο μπορεί να αυξηθεί.

Οι προοπτικές του πετρελαίου «ενισχύονται από τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, που καθοδηγείται από την ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας και της παραγωγής των εργοστασίων», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων στην Kotak Securities. Οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στηρίζουν επίσης την άνοδο των τιμών, πρόσθεσε.

Το αργό κάνει ράλι φέτος, καθώς ο ΟΠΕΚ+ μείωσε την παραγωγή του για να ωθήσει τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα και να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των αυξημένων ροών από χώρες εκτός του καρτέλ.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Τα ρεκόρ παραγωγής των ΗΠΑ εντείνουν τη μάχη με τον ΟΠΕΚ για τα μερίδια αγοράς - Ο ρόλος της Ινδίας

Ανθεκτική η ζήτηση

Το καρτέλ αναμένεται να επιβεβαιώσει τα σημερινά επίπεδα παραγωγής σε σύνοδο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι τιμές έχουν επίσης στηριχθεί από τις ουκρανικές επιθέσεις στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές και τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Η απροσδόκητα ανθεκτική ζήτηση πετρελαίου στην Ευρώπη βοήθησε επίσης τις τιμές, ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμά της, προσθέτοντας ότι η εξασθένηση της αύξησης της προσφοράς στις ΗΠΑ και η πιθανή παράταση των περικοπών του ΟΠΕΚ+ έως το 2024 λειτουργούν ενισχυτικά.

Ο όγκος συναλλαγών είναι πιθανό να είναι χαμηλός σήμερα, καθώς πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι κλειστές για τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Οι επιθέσεις της Ουκρανίας σε ρωσικά διυλιστήρια συντηρούν την άνοδο των τιμών

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ