Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Nέο ράλι στα 2,363 δολάρια - Τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων και ο «ψυχρός» πληθωρισμός

Η διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναμένεται να ρίξει την τιμή του χρυσού στο δεύτερο μισό του 2021 / Πηγή: Unsplash

Ο χρυσός διεύρυνε την πορεία ρεκόρ του την Τρίτη τροφοδοτούμενος από την αγοραστική δυναμική και τους γεωπολιτικούς κινδύνους, ενώ το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης  της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων.

Υπό αυτό το πρίσμα ο χρυσός στην αγορά spot σημείωσε άνοδο 0,8% στα 2.363,80 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 2.365,09 δολαρίων νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ενώ από την άλλη πλευρά τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό κέρδισαν 1,1% στα 2.376,00 δολάρια.

"Η τεχνική αγοραστική δυναμική θα συνεχιστεί στην αγορά χρυσού, εκτός εάν τα στοιχεία για τον ΔΤΚ (Δείκτη Τιμών Κατανάλωσης) ξεπεράσουν τις αναμενόμενες προβλέψεις.

Μια πιο «κακή» έκθεση για τον πληθωρισμό θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές στα 2.400 δολάρια", δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures στο Σικάγο.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ αναμένονται την Τετάρτη.

Αντιστάθμισμα ο χρυσός

Παραδοσιακά ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων, όμως τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να αμβλύνουν την ελκυστικότητα της διακράτησης του μη αποδοτικού περιουσιακού στοιχείου.

"Τα θεμελιώδη στοιχεία που στηρίζουν το τρέχον ράλι περιλαμβάνουν τον αυξανόμενο γεωπολιτικό κίνδυνο, τις σταθερές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και τη ζήτηση για χρυσό", αναφέρει σε σημείωμά του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. "Με την προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων μπροστά μας, η πρόταση μας είναι ότι τα (χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια χρυσού) ETFs έχασαν το ράλι και είναι τώρα υποκατανεμημένα".

Τα στοιχεία της CME Group έδειξαν ότι η αγορά τιμολογεί μια πιθανότητα 53% για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο."Παρά τις μακροπρόθεσμες ανοδικές προοπτικές μου για τον χρυσό, δεδομένων των σημερινών συνθηκών, αναμένω μια πτωτική αντιστροφή, ίσως και μικρή", δήλωσε ο Fawad

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ