Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Αλουμίνιο: Αλμα τιμών πάνω από 9% μετά τo εμπάργκο σε ρωσικές πωλήσεις στο LME

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Αλουμύλ το τρίτο τρίμηνο του 2020 και διαμορφώθηκε στα 63,5 εκατ. ευρώ
Πηγή: Pixabay

Η τιμή του αλουμινίου σημείωσε άνοδο - ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), πάνω από 9%, καθώς οι traders αντέδρασαν στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας που απαγορεύουν τις πωλήσεις από τη Ρωσία μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Οι κυρώσεις για βασικά βιομηχανικά μέταλλα είναι απίθανο να σταματήσουν τις ρωσικές πωλήσεις, αλλά δημιουργούν σημαντική αβεβαιότητα στις αγορές εμπορευμάτων που έχουν ήδη επηρεατσεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το αλουμίνιο σημείωσε άλμα έως και 9,4%, τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1987 που ξεκίνησε η τρέχουσα μορφή του συμβολαίου, ενώ το νικέλιο αυξήθηκε έως και 8,8%, αλλά η άνοδος και στις δύο αυτές τιμές περιορίστηκε δραστικά στη συνέχεια. Πριν από λίγο (12:18), η τιμή του αλουμινίου σημείωνε άνοδο 2,1% και του νικελίου 1,2%.

Οι μεταβολές των τιμών τροφοδοτήθηκαν από τις «ανησυχίες ότι οι κυρώσεις θα μειώσουν τις ρωσικές ροές προς τις δυτικές αγορές», δήλωσε ο επικεφαλής συναλλαγών και έρευνας στη Shanghai Dongwu Jiuying Investment Management.

Η Ρωσία είναι σημαντικός παραγωγός μετάλλων, αντιπροσωπεύοντας το 6% της παγκόσμιας προσφοράς νικελίου, το 5% του αλουμινίου και το 4% του χαλκού. Οι κυρώσεις απαγορεύουν τις πωλήσεις και των τριών αυτών μετάλλων στο LME. όπου καθορίζονται οι παγκόσμιες τιμές αναφοράς. καθώς και στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο.

Οι traders μετάλλων είναι συνηθισμένοι στις άγριες διακυμάνσεις μετά από μια περίοδο που σημαδεύτηκε από ένα short squeeze στο νικέλιο, το οποίο σχεδόν αποδιάρθρωσε το LME τον Μάρτιο του 2022.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ