Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών για τέταρτη ημέρα - Μειώθηκε το επασφάλιστρο κινδύνου

Για τέταρτη ημέρα, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς μειώνεται το επασφάλιστρο κινδύνου λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τα αμερικανικά αποθέματα έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο.

Η τιμή του μπρεντ μειώνεται σήμερα κατά 1% προς τα 86 δολάρια το βαρέλι, μετά από τη χθεσινή βουτιά κατά 3% την Τετάρτη. Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι δείκτες της ζήτησης καυσίμων μειώθηκαν.

Τα στοιχεία αυτά προστέθηκαν σε στις ενδείξεις ότι η αγορά πετρελαίου χαλαρώνει μετά από το ράλι στις αρχές του μήνα, όταν τελούσε εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στα 5 έως 10 δολάρια το επασφάλιστρο κινδύνου

Το επασφάλιστρο κινδύνου ανέρχεται σήμερα σε 5 έως 10 δολάρια το βαρέλι, λόγω των εντάσεων, αλλά οι τιμές μπορεί να μειωθούν αν δεν υπάρξει κλιμάκωσή τους, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

«Η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) δεν ήταν αισιόδοξη χθες (για τις τιμές) και αν προστεθεί και η υποχώρηση του επασφάλιστρου γεωπολιτικού κινδύνου, αυτό εξηγεί μέρος της πτώσης των τιμών», δήλωσε αναλυτής εμπορευμάτων στην UBS.

Το πετρέλαιο σημειώνει μεγάλη άνοδο από την αρχή του έτους, καθώς οι περικοπές της προσφοράς από τα μέλη του ΟΠΕΚ+ και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή.

Η άνοδος είχε πυροδοτήσει εικασίες ότι το αργό μπορεί να φτάσει στα 100 δολάρια το βαρέλι, αν και  η άνοδος έχει πλέον ανακοπεί.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ

Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης οι κυρώσεις των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επέβαλε εκ νέου περιορισμούς στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας, μετά από μία εξάμηνη αναστολή..

Ταυτόχρονα, νέες κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο συμπεριλήφθηκαν ως μέρος ενός πακέτου εξωτερικής βοήθειας που κυκλοφόρησαν οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ