Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών σήμερα - Κάλυψε μέρος των απωλειών στην εβδομάδα

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, ανακτώντας μέρος των απωλειών των τριών προηγούμενων ημερών, παρά το γεγονός ότι η Fed θα εξέταζε μία περαιτέρω αύξηση (αντί για μείωση) των επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έμενε άκαμπτος.

Τα συμβόλαια μελοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωναν το απόγευμα (16:17, ώρα Ελλάδας) άνοδο 92 σεντς ή 1,1% στα 82,82 δολάρια το βαρέλι.  Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξάνονταν 97 σεντς ή 1,3% στα 78,54 δολάρια. Και οι δύο αυτοί δείκτες υποχώρησαν περισσότερο από 1% χθες, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία δόθηκαν χθες βράδυ στη δημοσιότητα, έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ συζήτησε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων λόγω του επίμονου πληθωρισμού.

«Διάφοροι συμμετέχοντες ανέφεραν την προθυμία τους για περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής εάν οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό υλοποιούνταν με τρόπο που μια τέτοια ενέργεια θα ήταν σκόπιμη», ανέφεραν τα πρακτικά της Fed.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος δανεισμού, περιορίζοντας τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση πετρελαίου στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου στην κατανάλωση.

Οι περιορισμοί στην προσφορά

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ, έναντι αναμενόμενης μείωσης κατά 2,5 εκατ. βαρελιών. Η είδηση αυτή οδήγησε χθες σε μείωση των τιμών του αργού.

Οι περιορισμοί στην προσφορά από τις χώρες του ΟΠΕΚ+ και η ζωηρή ζήτηση θα μπορούσαν να στηρίξουν τις τιμές μακροπρόθεσμα. «Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε μη επαρκή προσφορά στην αγορά πετρελαίου, βλέπουμε την τιμή του Brent να αυξάνεται στα 91 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους μήνες ... υποστηριζόμενη από την υγιή ζήτηση και τις προσπάθειες των χωρών του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσουν την αγορά πετρελαίου σε ισορροπία", δήλωσε αναλυτής της UBS.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι υπερέβη την ποσόστωση παραγωγής της στον ΟΠΕΚ+ τον Απρίλιο για "τεχνικούς λόγους" και σύντομα θα παρουσιάσει στη Γραμματεία του Οργανισμού το σχέδιό της για την αντιστάθμιση της κίνησης αυτής, όπως δήλωσε αργά χθες το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Ο ΟΠΕΚ+ θα συνεδριάσει την 1η Ιουνίου για να αποφασίσει για τα επίπεδα της παραγωγής, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα διατηρήσει τις περικοπές που εφαρμόζει.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ