Νέα
  • ΓΔ: 1448.16 +0.09%
  • Τζίρος: 11,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Διατηρείται η άνοδος των τιμών εν μέσω αισιοδοξίας στις αγορές

Το πετρέλαιο διατηρεί σήμερα τα κέρδη που κατέγραψε χθες βοηθούμενο από το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές και τη διάθεση ανάληψη ρίσκου.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε το πρωί οριακά αλλά κινείτο πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 2% που σημείωσε χθες, ενώ για το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate) η τιμή διαμορφωνόταν κοντά στα 80 δολάρια.

Οι αγορές μετοχών συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει το 30ό ρεκόρ του φέτος, παρά το γεγονός ότι η Fed προσγείωσε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της.

Οι τιμές του αργού έχουν αυξηθεί τον Ιούνιο, περιορίζοντας την τριμηνιαία πτώση τους, καθώς ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να παρατείνει τις περικοπές στην προσφορά και η οποιαδήποτε μεταγενέστερη απόφαση του για αύξησή της θα εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς.

Ελαφρά υποτονική η ζήτηση στην Ασία

Η ζήτηση στην Ασία φαίνεται να είναι ελαφρά υποτονική καθώς υπάρχουν ενδείξεις για χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης στην Ινδία και χαμηλότερη διυλιστική δραστηριότητα στην Κίνα. Επιπλέον, χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι η κινεζική βιομηχανική δραστηριότητα αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.

«Πιστεύουμε ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ θα κινηθούν κατά μέσο όρο στα 80 με 85 δολάρια το βαρέλι κατά το δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia. «Η αρκετά σταθερή άποψή μας για τις τιμές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική προσφοράς του ΟΠΕΚ+ που θα μετριάσει τυχόν μεταβολές στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ