Νέα
  • ΓΔ: 1480.89 -0.10%
  • Τζίρος: 32,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές εν μέσω ενδείξεων για μειωμένη ζήτηση από την Κίνα

Πτωτικά κινούνται, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση της Κίνας και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της Fed υπερίσχυσαν των ενδείξεων νέας μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ υποχώρησε προς τα 84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate) πλησίασε τα 81 δολάρια.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα υπογράμμισαν τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με τις αντιπληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν, καθώς οι εργοστασιακές τιμές μειώθηκαν. Αυτά ήρθαν σε συνέχεια προηγούμενων ενδείξεων μειωμένης ζήτησης αργού από ορισμένα διυλιστήρια της χώρας.

Μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου εκτιμά ότι τα αποθέματα αργού συρρικνώθηκαν κατά 1,92 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με μείωση να καταγράφεται επίσης στον κόμβο Κάσινγκ της Οκλαχόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Τα συνολικά αποθέματα πετρελαιοειδών έκαναν βουτιά πάνω από 12 εκατ.  βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σημαντικά υψηλότερες από την αρχή του έτους, λόγω της μειωμένης προσφοράς του ΟΠΕΚ+ και των προσδοκιών για χαλαρότερη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Πάουελ

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε χθες ότι αν και υπάρχουν ενδείξεις αδυναμίας της αγοράς εργασίας, οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εξακολουθούν να θέλουν να δουν περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται προτού μειώσουν τα επιτόκια.

«Οι ανησυχίες σχετικά με την κινεζική ζήτηση πετρελαίου έχουν αυξηθεί πρόσφατα και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό δεν θα κάνουν πολλά για να απαλύνουν αυτές τις ανησυχίες, καθώς είναι ασθενέστερα του αναμενόμενου», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep.

Τα σχόλια του Πάουελ δεν είχαν πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά, με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο να μεταβάλλονται ελάχιστα, είπε.

Οι traders θα αναλύσουν τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ που θα δημοσιευθεί αργότερα σήμερα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας θα δημοσιεύσει αύριο τη δική του έκθεση.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ