Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BofA: Κινδύνους στις αγορές συναλλάγματος «βλέπουν» οι αναλυτές

Πηγή: AP

Ευάλωτη σε μια κρίση ρευστότητας βρίσκεται η παγκόσμια αγορά συναλλάγματος, καθώς μέσα στη χρονιά οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα γίνονται πιο «σφιχτές» και οι οικονομίες θα επιβραδυνθούν. Αυτό αναφέρει σε σημείωμα της η Bank of America.

Αν και η παγκόσμια αγορά FX παρέμεινε σχετικά αλώβητη από την πρόσφατη τραπεζική καταιγίδα, κάποιες ισοτιμίες κυρίως απέναντι στο δολάριο κατέγραψαν τριγμούς με φόντο τα προβλήματα στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο. Όμως, αυτό δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, σχολιάζουν οι αναλυτές της BofA.  

Η μετριοπαθής στροφή της Fed, την περασμένη εβδομάδα, έδωσε… ανάσες στις διεθνείς αγορές, καθώς παραμένει η ανησυχία για την κατάσταση κυρίως των μικρών αμερικανικών τραπεζών. Παρόλ’ αυτά παραμένει το ρίσκο νέας αστάθειας τους επόμενους μήνες, στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ειδικά αν ο πληθωρισμός παραμείνει σε επίμονα υψηλά επίπεδα.

Στις ΗΠΑ, οι traders εκτιμούν πως η Fed βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων, πιθανότατα με μόνο μία ακόμη αύξηση πριν το καλοκαίρι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα