Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώ: Σε χαμηλό πενταετίας καθώς η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια πριν τη Fed

Πηγή: AP

Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου φέτος, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται ότι θα μειώσει τα επιτόκια πριν από τη Fed.

Το κοινό νόμισμα υποχώρησε σήμερα 0,6% στα 1,0664 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο και είναι σε τροχιά για να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έναντι του δολαρίου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, κατά 1,5%.

Οι κινήσεις στην ισοτιμία του ευρώ σημειώνονται μετά την επιβεβαίωση χθες από την Κριστίν Λαγκάρντ ότι η ΕΚΤ δεν θα πτοηθεί από την πιο επιφυλακτική στάση στις ΗΠΑ, όπου η αύξηση του πληθωρισμού στο 3,5% τον Μάρτιο οδήγησε σε μια σημαντική αναπροσαρμογή των προσδοκιών της αγοράς σχετικά με τις μειώσεις επιτοκίων της Fed.

H διαβεβαίωση της Λαγκάρντ οδήγησε τους traders να διατηρήσουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Λαγκάρντ: Πιθανή η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο - Κάποια μέλη του Δ.Σ. ήθελαν να γίνει σήμερα

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται μείωση από τη Fed

Εν τω μεταξύ, οι αγορές χρήματος μετέθεσαν την αναμενόμενη ημερομηνία μείωσης των επιτοκίων της Fed για τον Σεπτέμβριο, ωθώντας τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των διετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδο φέτος.

«Η πτώση του ευρώ στα 1,07 δολάρια μας λέει ότι η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι η επικρατούσα άποψη. Η διάσπαση αυτού του επιπέδου θα είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς τα 1,05 δολάρια», δήλωσε επικεφαλής του FX της Jefferies στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ πιθανότατα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο περίπου τη στιγμή που η ΕΚΤ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, πρόσθεσε.

Τα στοιχεία Απριλίου της Depository Trust & Clearing Corporation  δείχνουν πάντως ότι δεν υπάρχει ισχυρή πεποίθηση πως το ευρώ θα μπορούσε να αποδυναμωθεί πολύ κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο στήριξης των 1,05 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Αφησε αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτη συνεχόμενη φορά

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ