Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στάση αναμονής στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη στις 830 μονάδες

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Τα μηνύματα από τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές δεν είναι ευοίωνα. Τόσο οι αμερικανικοί δείκτες χθες το βράδυ όσο και οι ευρωπαϊκοί σήμερα το πρωί κινούνται σε καθοδικό κανάλι. Οι φόβοι στις διεθνείς αγορές είναι πολλαπλοί. Οι παρατάσεις στα lockdowns οδηγούν σε χαμηλότερους εκτιμώμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται όπως και ο πληθωρισμός. Οι Κεντρικές Τράπεζες ελέγχουν προς το παρόν την κατάσταση αλλά δεν θα κρατήσει αυτό επ' αόριστο. Ταυτόχρονα υπάρχουν και τα γεωπολιτικά προβλήματα που αίφνης αναδύθηκαν ανάμεσα σε Ε.Ε και Κίνα και ΗΠΑ - Ρωσία και προβληματίζουν ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις τους τα χρηματιστήρια

Βραχυπρόθεσμη στήριξη Γενικού Δείκτη στις 830 μονάδες

Με τις διεθνείς αγορές να κινούνται καθοδικά, το ελληνικό χρηματιστήριο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη μοιάζει εγκλωβισμένο βραχυπρόθεσμα πέριξ των 830 μονάδων που προς το παρόν αποτελούν μία ισχυρή στήριξη. Εάν σπάσουν και τα επίπεδα αυτά, η στήριξη μετατίθεται προς τις 800 - 805 μονάδες. Ομως το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται αυτή την περίοδο με επιλεκτικές τοποθετήσεις. Στον τραπεζικό κλάδο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των 4 μετοχών των συστημικών τραπεζών.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς αντέδρασε χθες μετά από μία υποχώρηση της τάξης του -60%, ενώ περιμένουμε σήμερα να δούμε την αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς απέναντι στη μετοχή της Alpha Bank που ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης τα αποτελέσματα χρήσης 2020.  Στα υπόλοιπα blue chips, χθες είδαμε αντίδραση στις μετοχές πετρελαίου (διυλιστήρια), ήπια διόρθωση στις κατασκευές με μία αναλαμπή σε Ελλάκτωρ και αποκομίσεις κερδών από ΔΕΗ. Η μετοχή της Aegean εξαρτάται πλήρως από το άνοιγμα του τουρισμού (εσωτερικού και εξωτερικού) και πιέστηκε χθες μετά τις ανακοινώσεις της παράτασης των lockdowns.

Tα αποτελέσματα χρήσης των εισηγμένων θα αποτελέσουν τον μπούσουλα μέχρι και το επόμενο μήνα εάν δεν υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας. Το γεγονός ότι και το α' τρίμηνο 2021 θα δείξει είτε ύφεση είτε πολύ αδύναμη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τις αδιόρατες εξελίξεις σε τουρισμό, λιανικό εμπόριο και εστίαση καθιστούν την περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για μακροπρόθεσμες χρηματιστηριακές προβλέψεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ