Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές φέρνει ενίσχυση του Γενικού Δείκτη

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Intimenews

Θετικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις εκτιμήσεις ότι ο εμβολιασμός έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες στις χώρες της ΕΕ και βεβαίως μετά την είδηση ότι η ΕΚΤ θα δώσει την άδεια σε επιχειρήσεις και τράπεζες να μοιράσουν μέρισμα για την χρήση 2020 κάτω βέβαια από προϋποθέσεις. Xθες οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν μεικτές τάσεις (το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό λόγω αργίας), οι αμερικανικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά ενώ σημαντική ανάκαμψη εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές.

Στις 840,1 μονάδες ξεκίνησε η συνεδρίαση

Για το ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να επιστρέψει προς τις 840 μονάδες μετά την άνοδο της Τετάρτης στις 837 μονάδες αλλά με αυξημένη μεταβλητότητα. Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση (Τετάρτη) ο Γενικός Δείκτης εκτινάχθηκε προς τις 837 μονάδες προς το τέλος της συνεδρίασης.

Στο επίκεντρο των χρηματιστηριακών εξελίξεων σήμερα θα είναι τα αποτελέσματα χρήσης 2020 της ΕΤΕ και πιθανότατα κάποια είδηση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, η Eurobank βρίσκεται σε ήπιο ανοδικό κανάλι πάνω από το 0,7 ευρώ, η Πειραιώς μετά από μία μικρή ανάκαμψη επέστρεψε σε πτώση (εξαιτίας των φημολογούμενων όρων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου)  και η Alpha Bank κινείται σταθεροποιητικά πάνω από τα 0,9 ευρώ.

Στους υπόλοιπους κλάδους, οι μετοχές πετρελαίου-διυλιστηρίων (Motor Oil- EΛΠΕ) παρέμειναν στο προσκήνιο μετά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ομολογιών της Μotor Oil και το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ΕΛΠΕ. Στις κατασκευές και υποδομές είδαμε ανάκαμψη της μετοχής ΤΙΤΑΝ μετά και τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ενώ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ύστερα από μία μικρή διόρθωση επέστρεψαν σε άνοδο. Η Ελλάκτωρ αυξήθηκε μεν στο 1,47 αλλά προβληματίζουν οι μετοχικές έριδες των δύο πλευρών.  Σε υψηλό εβδομάδας κινήθηκε η μετοχή της Μυτιληναίος που έχει την σταθερότερη εικόνα από τις υπόλοιπες ενώ η μετοχή της ΔΕΗ υποχώρησε λίγο κάτω από τα 9 ευρώ  μετά από ράλι άνω του 25% από τις αρχές του χρόνου.

Οι βραχυπρόθεσμες τάσεις

Η επιδημιολογική εικόνα θα είναι αυτή που θα καθορίσει εν πολλοίς το άνοιγμα της οικονομίας σε χώρους εστίασης, λιανικού εμπορίου και βεβαίως του τουρισμού. Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει ότι υπάρχει υστέρηση δημοσιονομικών εσόδων στο α' τρίμηνο και ευελπιστεί να ανοίξει ο τουρισμός από το β' τρίμηνο που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία. Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται από τους πολιτικούς σχεδιασμούς αλλά κυρίως από την εξάπλωση ή την μείωση της πανδημίας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ