Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με το βλέμμα στο σχέδιο ανάκαμψης η σημερινή συνεδρίαση

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικές ήταν οι συνεδριάσεις στις ΗΠΑ και στα ασιατικά χρηματιστήρια εξαιτίας αφ' ενός της αποκόμισης κερδών και αφ' ετέρου της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων και του πληθωρισμού και της αύξησης της ανεργίας. Υπάρχει και ένας τρίτος λόγος που σχετίζεται με το πρόσφατο σκάνδαλο της Archegos αλλά απ' ότι φαίνεται παραμένει μόνο σε θεσμικό επίπεδο.

Στα θετικά θα πρέπει να επισημάνουμε και τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο στο δ' τρίμηνο 2020.

Οι ευρωπαικές αγορές βρίσκονται σε καθαρά ανοδικό κανάλι και ειδικά το γερμανικό χρηματιστήριο, ο δείκτης του οποίου (DAX) έσπασε χθες το απόγευμα το φράγμα των 15.000 μονάδων ενώ σε ιστορικά υψηλά βρίσκεται και το ιταλικό χρηματιστήριο (MIB). Ωστόσο σε μία διορθωτική φάση, όπως είναι η σημερινή, δεν αποκλείεται να δούμε ρευστοποιήσεις και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία του Μαρτίου και αυτό ουσιαστικά φέρνει μεταβλητότητα.

Οι τράπεζες έχουν διαφοροποιηθεί 

Στην Ελλάδα, η χθεσινή άνοδος πάνω από τις 870 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη έδειξε το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για μετοχές όχι μόνο της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και για την μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Οι τράπεζες έχουν διαφοροποιηθεί και δεν κινούνται ομαδικά, με την μετοχή της Πειραιώς να κερδίζει το χαμένο έδαφος της συνεδρίασης της Δευτέρας, την Alpha Bank σταθερά ανοδικά πάνω από τα 0,9 ευρώ και προς το 1 ευρώ , την ΕΤΕ να επιστρέφει σε άνοδο μετά τις διορθωτικές συνεδριάσεις και την Eurobank να κλείνει με πτώση, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν θετική.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα blue chips, ο ΟΤΕ έχει ήπιες διακυμάνσεις, η μετοχή του ΟΠΑΠ παραμένει αδύναμη και συσσωρεύει πάνω από τα 11 ευρώ,+ ενώ καθαρά ανοδικά η Motor Oil και τα ΕΛΠΕ.

Σε άνοδο η ΔΕΗ, η Mυτιληναίος, η Lamda, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ και ο Τιτάν Int έχει καταγράψει μετοχική άνοδο λόγω βελτίωσης των μεγεθών του. Αν στη σημερινή συνεδρίαση επικρατήσουν διορθωτικές κινήσεις, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να συσσωρεύσει μεταξύ 860-870 μονάδων. Αν κινηθεί ανοδικά ο Γενικός Δείκτης, θα προσεγγίσει ακόμη εγγύτερα τις 890 - 900 μονάδες που θεωρούνται ισχυρή αντίσταση.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο προσκήνιο για τις εισηγμένες και αυτά θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό τις βραχυπρόθεσμες τάσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ