Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χαμηλές συναλλαγές και στάση αναμονής στο ΧΑ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Οι χαμηλές συναλλαγές δείχνουν στάση αναμονής των επενδυτών σε μία μάλλον ουδέτερη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο. Εάν οι ρευστοποιήσεις αυξηθούν μπορεί να δούμε συσσώρευση Γενικού Δείκτη μεταξύ 860-870 μονάδων, αναφέρουν οι αναλυτές. 

Προς το παρόν ανοδικά κινούνται η μετοχή της Πειραιώς, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΠΑΠ και η μετοχή της ΔΕΗ μετά και τις δηλώσεις Στάσση για τα επόμενα σχέδια.  Αξιοπρόσεκτο το επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης FTSE Mid Cap κινείται ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης. Ιντρακόμ, Ιντρακάτ, MIG, Πλαστικά Θράκης , Πλαστικά Κρήτης , Eυρωπαική Πίστη, Δρομέας,  Autohellas (έχει Γενική Συνέλευση των μετόχων σήμερα) είναι μερικές μετοχές με επενδυτικό ενδιαφέρον στην αρχή της συνεδρίασης.

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε καθαρά ανοδικό κανάλι και ειδικά το γερμανικό χρηματιστήριο, ο δείκτης του οποίου (DAX) έσπασε χθες το απόγευμα το φράγμα των 15.000 μονάδων ενώ σε ιστορικά υψηλά βρίσκεται και το ιταλικό χρηματιστήριο (MIB). Ωστόσο σε μία διορθωτική φάση, όπως είναι η σημερινή, δεν αποκλείεται να δούμε ρευστοποιήσεις και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία του Μαρτίου και αυτό ουσιαστικά φέρνει μεταβλητότητα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ