Νέα
  • ΓΔ: 833.27 +0.75%
  • Τζίρος: 19,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το ασανσέρ του ΟΤΕ, η ΕΚΤ που φουσκώνει το μπαλόνι και το σίριαλ της Ελλάκτωρ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Brexit

Η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας και Ε.Ε -κυριακάτικα- έφερε αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Ο δείκτης DAX επιστρέφει στα ιστορικά υψηλά του, ο δείκτης CAC στο Παρίσι απέχει πλέον 10% από τα ιστορικά υψηλά του και αντίστοιχη κίνηση έχουν και τα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια.

Φαίνεται ότι υπήρξαν μεγάλες πιέσεις από επενδυτικούς οίκους προς το Λονδίνο για να επιστρέψει στις συνομιλίες, απειλώντας ότι σε περίπτωση no deal Brexit θα αποχωρήσουν άμεσα προς Φρανκφούρτη, Δουβλίνο, Αμστερνταμ και Παρίσι.

Πετρέλαιο

Σε υψηλά έτους κινούνται οι τιμές του πετρελαίου. Τόσο το πετρέλαιο Τέξας (WTI) όσο και το πετρέλαιο Βόρειας Θάλασσας (Brent) έχουν εκτιναχθεί τους δύο τελευταίους μήνες κατά περίπου 20%. Δείγμα ότι οι βιομηχανικές οικονομίες πάνε καλά. Ένας παράγοντας που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το επενδυτικό παιχνίδι.

Eλληνικά Ομόλογα

Ολο και χαμηλότερα οι αποδόσεις σε όλη την καμπύλη επιτοκίων. Οσο υπάρχει η ΕΚΤ και φουσκώνει το μπαλόνι... Θα υπάρξουν και νέες εκδόσεις στο α' τρίμηνο και θα είναι από 10ετία και άνω.

Ελλάκτωρ

Το σίριαλ καλά κρατεί και έχει πολλά επεισόδια. Με πολλά πακέτα σήμερα και μεγάλες συναλλαγές (πάνω από 1,14 εκατ. τεμάχια) η μετοχή κατέγραψε άνοδο 7,77% κλείνοντας στα 1,47 ευρώ. Νομίζω ότι ουδείς των μικρομετόχων πλέον μπορεί να περιγράψει τι γίνεται στο μετοχολόγιο. 

ΟΠΑΠ

Οι φήμες που θέλουν τον ΟΠΑΠ να μοιράζει και μέρισμα γι' αυτή τη δύσκολη χρονιά φαίνεται ότι δεν απέχουν από την αλήθεια. Υπάρχουν και οι πιέσεις των θεσμικών ξένων pension funds που θέλουν έσοδα. Ας περιμένουμε το τέλος του χρόνου και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων (όταν γίνει) όπου θα υπάρξουν δηλώσεις.

ΟΤΕ

Ασανσέρ έγινε σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ. Ξεκίνησε πτωτικά, πέρασε ανοδικά, ξαναγύρισε πτωτικά. Έκλεισε πάντως με μικρή μεταβολή (-0,69%) στα 12,96 ευρώ.

ΕΤΕ

Πολύ κοντά να κλείσει η συμφωνία της ΕΤΕ με το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική. Βέβαια υπάρχουν πολλές φωνές (και η αξιωματική αντιπολίτευση) που στηλιτεύουν την διαδικασία της πώλησης. Κάποιοι εύλογα αναρωτιούνται γιατί σε μία τόσο εξαιρετική συγκυρία που βρίσκονται οι αγορές δεν επιχειρείται η είσοδος άντλησης κεφαλαίων μέσω Δημόσιας Προσφοράς (IPO).  

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓΑ) 

Πολλές συναλλαγές βασικών μετόχων σήμερα στη μετοχή. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα υψηλά επίπεδα των 39 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Στον Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) απέκτησε νέο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 75 MW στην Αυστραλία από την ESCO Pacific. Το φωτοβολταϊκό πάρκο Wyalong (75 MW), το οποίο βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία, εξασφάλισε μια υψηλής ποιότητας μακροπρόθεσμη σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (ΡΡΑ)

Trastor

Καλά αποτελέσματα 9μηνου ανακοίνωσε η Trastor. Κατά τη περίοδο του εννεάμηνου του 2020, ο Όμιλος σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξεως του 46,2% των εσόδων από μισθώματα, τα οποία ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι εσόδων 6,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Αύξηση επίσης παρουσίασαν κατά 30,5% τα καθαρά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) για το εννεάμηνο του 2020, τα οποία ανήλθαν σε 7,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με 6,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Σαφέστατη η επίπτωση της πανδημίας στις εργασίες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. To ΕΒITDA του Ομίλου στην ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε 375 χιλ. ευρώ έναντι 13,3 εκατ. ευρώ , ενώ το ΕΒΙΤ διαμορφώθηκε σε ζημιές -2,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 10,5 εκατ. ευρώ.

Q&R

Μείωσε τις ζημιές (EBIT) στο 9μηνο 2020 σε σχέση με το 9μηνο 2019. Αλλά μην γράφετε στο Δελτίο Τύπου βελτίωση 18,08%.

Click away – Τράπεζες

Έτοιμες και απόλυτα προσαρμοσμένες στις εξελίξεις δηλώνουν οι τράπεζες σχετικά με την διαδικασία τιμολόγησης και είσπραξης των προιόντων με click away (Στην Βρετανία η μέθοδος ονομάζεται click and collect). Kαι οι τέσσερις τράπεζες έχουν ετοιμάσει τα δικά τους πρωτόκολλα για τις συναλλαγές. Αρκεί να μπείτε στους ιστότοπους των τραπεζών για να δείτε τι απαιτείται.

 

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.  Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ