Νέα
  • ΓΔ: 874.06 -2.81%
  • Τζίρος: 45,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Ανέβηκε ξανά η ΔΕΗ, κρίσιμα ερωτήματα στην Ελλάκτωρ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Αμερικανικές αγορές

Ο δρόμος από τη διόρθωση προς την άνοδο ήταν μία συνεδρίαση. Ο S&P 500 έσπασε ενδοσυνεδριακά τις 4.000 μονάδες, που βέβαια είναι ιστορικό υψηλό, ενώ και ο Dow Jones βρίσκεται και αυτός σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τις 33.100 μονάδες. Για την αμερικανική οικονομία έχουμε πολλές φορές πει ότι κινείται πολύ πιο επιθετικά προς την ανάπτυξη απ’ ό,τι οι Ευρωπαίοι. Πλέον το νέο πακέτο στήριξης θα αγγίξει τα 2 τρισ. δολάρια.

Ευρωπαϊκές αγορές

Στον αντίποδα των αμερικανικών, οι ευρωπαϊκές αγορές διόρθωσαν καθολικά και οριακά. Πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες επιστροφής σε άνοδο στη συνεδρίαση της Πέμπτης είναι αυξημένες. Να θυμίσουμε ότι ο DAX ξεπέρασε χθες τις 15.000 μονάδες, ένα ιστορικό επίπεδο, ενώ και ο ιταλικός δείκτης MIB έχει κάνει ρεκόρ πάνω από τις 24.600 μονάδες. Και όλα αυτά σε περιβάλλον σκληρών lockdowns.

Bank of America

H Bank of America δίνει προβάδισμα στις ευρωπαϊκές μετοχές το επόμενο διάστημα και ειδικά στις μετοχές των κυκλικών κλάδων έναντι των αμυντικών, παρά τα «τεντωμένα» επίπεδα των αποτιμήσεων και την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, ενώ ισχυρό ράλι και υπεραπόδοση αναμένει για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η ΒofA σε χθεσινή της έκθεση αναμένει υπεραπόδοση της τάξης του 55% των ευρωπαϊκών κυκλικών μετοχών έναντι των αμυντικών

Γενικός Δείκτης

Το έχουμε ξαναπεί ότι οι μικροδιορθώσεις μετά από ανοδικές κινήσεις είναι όπως «η βροχή μετά από την ξηρασία». Δίνουν κέρδη και ταυτόχρονα επιτρέπουν να μπει φρέσκο χρήμα στο σύστημα. Πλέον η διόρθωση κινείται με στήριξη τις 860 μονάδες και εάν αυτό το επίπεδο σπάσει, οδηγούμαστε προς τις 830 μονάδες. Πάντως το ενδεχόμενο επιστροφής προς τις 890-900 μονάδες (αντίσταση) παραμένει ζωντανό και πολύ πιθανό εάν η σημερινή συνεδρίαση είναι ανοδική.

Ο ανοδικός Μάρτιος

Ο Μάρτιος ήταν ένας εξαιρετικά ανοδικός μήνας, με άνοδο Γενικού Δείκτη κατά 9,17%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (24,33%) και των Κατασκευών-Υλικών με 16,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της BETA AΧΕΠΕΥ, ούτε ένας κλαδικός δείκτης δεν υποχώρησε. Επίσης σημαντική ήταν και η αύξηση των συναλλαγών πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ ημερησίως. Βέβαια είχαμε και πολλά πακέτα συναλλαγών.

Μοτοδυναμική

Με μείωση των πωλήσεων του Ομίλου κατά 17% στα 78,3 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2020 η Μοτοδυναμική. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 42,9%, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσίασαν ζημία 2,2 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Η αντίδραση της μετοχής πάνω από τα 0,4 ευρώ δείχνει ότι κάποιοι έχουν προδικάσει εξελίξεις και ίσως προσπαθούν να μαντέψουν τα καλύτερα επίπεδα εισόδου στο μετοχολόγιο της τράπεζας προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

FTSE MID CAP

Oι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης και πάλι με κινητικότητα. Οι επενδυτές βλέπουν καλές και φθηνές μετοχές. Οπότε προς τι η γκρίνια κάποιων αναλυτών και παραγόντων για τη μικρή κεφαλαιοποίηση; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Να διαχυθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον πέρα των 15 μετοχών που βλέπαμε χρόνια.

ΟΠΑΠ

Σας γράφαμε για την κόπωση της μετοχής του ΟΠΑΠ και χθες μας διέψευσε η συμπεριφορά του. Ξεκίνησε πτωτικά και ξαφνικά βγήκαν πολλοί αγοραστές που την οδήγησαν στο κλείσιμο με άνοδο. Καλός και ο όγκος συναλλαγών της μετοχής.

ΔΕΗ

Και πάλι πάνω από τα 9 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ. Αγορές από εγχώριους θεσμικούς αλλά και ξένα χαρτοφυλάκια. Καθοριστικές οι δηλώσεις της διοίκησης για τη στρατηγική της εταιρείας σε σχέση με ενεργειακά θέματα. Άλλαξε τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Inform Λύκος

Κατά τη χρήση του 2020, οι πωλήσεις του Ομίλου μειώθηκαν μόλις κατά 2,7 εκατ. ευρώ ή 3,7% σε σύγκριση με το 2019 και διαμορφώθηκαν σε 69,8 εκατ. ευρώ. Παραμένει εξωστρεφής ο Λύκος.

ΑΔΜΗΕ

Το ράλι που είχε προηγηθεί έδωσε τη θέση σε μία οριακή υποχώρηση. Παραμένει μία αγαπημένη μετοχή των θεσμικών χαρτοφυλακίων. Ο μετασχηματισμός του ΑΔΜΗΕ σε τεχνολογική εταιρεία αξιοποίησης των υποδομών και της τεχνογνωσίας της, όπως είναι ο στόχος για τα έτη 2021-2024, δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Ευρωπαίους διαχειριστές. Συμβαδίζει με την ευρύτερη τάση σύμφωνα με την οποία, καθώς αναβαθμίζεται το επίπεδο, η ποιότητα αλλά και η ποσότητα των υπηρεσιών που διακινούνται πάνω στα ηλεκτρικά δίκτυα, είναι αναγκαίο οι διαχειριστές των δικτύων να μετατρέπονται σε διαχειριστές των υποδομών που διαθέτουν συνολικά.

Ελλάκτωρ

Σε νέα διορθωτική κίνηση η μετοχή της Ελλάκτωρ ενόψει της «πολεμικής» γενικής συνέλευσης που όλοι περιμένουν. «Θα υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε τι ποσό θα κυμανθεί αυτή;» είναι το ερώτημα πολλών παραγόντων της αγοράς.

Χρυσός

Μετά από το ράλι του 2020, το 2021 ο χρυσός έχασε λίγο τη λάμψη του. Σε τριμηνιαία βάση έγραψε ισχυρές απώλειες καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και η ενίσχυση του δολαρίων περιόρισαν την ελκυστικότητά του ως «ασφαλές καταφύγιο». Βέβαια οι επενδυτές προτιμούν πλέον τις μετοχές.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ