Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Η τεράστια ρευστότητα που διοχετεύεται στις ΗΠΑ κινεί τις αγορές

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Η αξιοποίηση των τεράστιων πακέτων στήριξης για τις υποδομές και την ενέργεια στις ΗΠΑ και η αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη είναι τα δύο βασικά θέματα που παρακολουθούν οι χρηματιστηριακές αγορές μέχρι την Τρίτη 6/4 που θα έχουμε επανεκκίνηση των χρηματιστηριακών συνεδριάσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ η προώθηση του νέου πακέτου των 2 τρισ. δολαρίων από την κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνει πόσο πιο αποφασισμένη είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προωθήσει τις δημόσιες επενδύσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ηδη οι προβλέψεις των ξένων οίκων μιλούν για 1,5% περίπου στο τέλος του α' εξαμήνου. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ έχουν επιστρέψει σε ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones να κλείνει την Πέμπτη (2/4) στις 33.154 μονάδες με άνοδο 0,52%, ενώ ο S&P 500 με άνοδο 1,18% να ξεπερνά τις 4.000 μονάδες κάνοντας νέο ιστορικό υψηλό. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί και η ανατίμηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ με την ισοτιμία στο 1,16.

Η ανοδική τάση στην Ευρώπη και τη Βρετανία

Στην Ευρώπη, ο DAX κινείται προς νέα ιστορικά υψηλά τροφοδοτούμενος από αγορές μετοχών από funds, συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες που αναζητούν υψηλές αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τις αρνητικές αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων. Στην Γαλλία ο CAC έχει ξεπεράσει τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά το 2020, ενώ σε ιστορικά υψηλά κινείται ο MIB στο Μιλάνο που κατευθύνεται προς τις 25.000 μονάδες. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο βρετανικός FTSE 100 που έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Oι εξελίξεις με την πανδημία στην Ελλάδα

Η πανδημία στην Ελλάδα και η παράταση του lockdown στις «κόκκινες περιοχές» αποτελεί το θέμα των ημερών. Το χρηματιστήριο και οι εισηγμένες παρακολουθούν τις εξελίξεις, αφού οι περισσότερες επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα απ' αυτές. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται θετικά, αλλά διαφοροποιημένα, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα blue chips βρίσκονται σε ανοδική τροχιά. O Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 875 μονάδες και μπορεί να κάνει την υπέρβαση προς τις 900 μονάδες μέσα στον Απρίλιο εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Εάν επιστρέψει το κύμα διόρθωσης, η πρώτη στήριξη είναι στις 855-860 μονάδες και η δεύτερη και ισχυρότερη στήριξη μεταξύ 820-830 μονάδων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ