Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το πόκερ στην Πειραιώς και το market making του ΟΤΕ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αμερικανικές αγορές

Eχει ανοίξει την ατζέντα η Δημοκρατική κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Eνα τεράστιο πακέτο 2 τρισ. δολαρίων οδεύει προς υποδομές, ενέργεια και έμμεσα προς τις αμερικανικές τράπεζες. Η Καλιφόρνια ανοίγει την οικονομία της στις 15 Ιουνίου. Η κυρία Γέλεν, μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση που είναι σοκ για τους πλούσιους φοροδιαφεύγοντες Αμερικανούς, πρότεινε και ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο στο 21%, ενώ στρέφεται τώρα και προς τα οικονομικά μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Το αμερικανικό χρηματιστήριο ζει τις καλύτερες εποχές του των τελευταίων 40 ετών. Πέριξ των ιστορικών υψηλών ο Dow Jones και σε ιστορικά υψηλά ο S&P 500.

Eυρωπαϊκές αγορές

Στα ψηλά του ο DAX, επιστρέφει στα υψηλά 2020 ο CAC, ιστορικά υψηλά και για τον ιταλικό MIB. Και όλα αυτά με τα lockdowns να έχουν σφίξει και τους αριθμούς κρουσμάτων να αυξάνονται. Η χρηματοδότηση της ΕΚΤ θα φέρει ανάπτυξη όπως η αντίστοιχη της FED; Για να δούμε. Hδη η Γερμανία έχει πολιτικά θέματα, στη Γαλλία έχουν βγει στους δρόμους και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τρίζει… Θα περιμένουμε το καλοκαίρι για να δούμε εάν θα δουλέψει ο τουρισμός, που είναι μοχλός ανάπτυξης όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της Ευρώπης.

Τράπεζα της Ελλάδος

Είχαμε καιρό να δούμε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για πτωχεύσεις και αύξηση ανεργίας (ειδικά σε εξιδεικευμένη εργασία). Αυτό όμως που φαίνεται ότι προβληματίζει είναι ότι προκρίνει τη δημιουργία της bad bank (εταιρείας διαχείρισης κακού ενεργητικού) ως τελική επιλογή για τις τράπεζες. Εάν δεν περάσει αυτό, θα πάνε σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Τη διανομή μερίσματος ευρώ 0,6720 ανά μετοχή για τη χρήση 2020 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η 88η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος. Μερισματική απόδοση της τάξης του 4% περίπου.

Γενικός Δείκτης

Σε ψυχρολουσία εξελίχθηκε η συνεδρίαση. Ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης (πρώτη συνεδρίαση μετά την Πέμπτη 2 Απριλίου) στις 883 μονάδες και έδειχνε έτοιμος να φτάσει στις 890 μονάδες. Τελικά κάποιοι εγχώριοι και ξένοι διαχειριστές, βλέποντας αρνητικά τα αμερικάνικα futures, φοβήθηκαν και έσπευσαν να κατοχυρώσουν κέρδη. Μετοχές όπως η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, τα Πλαστικά Θράκης έχασαν σε μερικά λεπτά τα κέρδη που είχαν.

Τράπεζα Πειραιώς

Το παιχνίδι της μετοχής της Πειραιώς έχει ξεφύγει από χρηματιστηριακά πλαίσια και μοιάζει με πόκερ. Η μετοχή είχε φτάσει να αυξάνεται μέχρι 7% και τελικά έκλεισε τη συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας με -7%. Διακύμανση της τάξης του 16%, η μεγαλύτερη στο ΧΑ. Και αυτό δεν έχει σχέση με τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Κάποιοι το έχουν ρίξει στο trading και στη βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπία. Κάνει και market making η τράπεζα (φτιάχνοντας την αγορά).

Alpha Bank

Ξεχώρισε με τη δυναμική της χθες. Και αυξήθηκε αρκετά και πολύ όγκο είχε (21 εκατ. τζίρο). Η μετοχή ξεπέρασε το 1 ευρώ. Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η εξαγορά της AXA από την Generali και θα ξεκινήσει να δουλεύει και το Bancassurance με την Generali σε λίγο καιρό.

ΟΤΕ

Μπορεί να μην εντυπωσιάζει ανοδικά, αλλά η μετοχή έχει εξαιρετικούς ρυθμούς ανόδου. Hπια ανεβαίνει και μετά διορθώνει, και μετά πάλι επάνω. Τέλειο market making που φαίνεται ότι ικανοποιεί και τον όμιλο και τους θεσμικούς επενδυτές που τρομάζουν με τις μεγάλες ανόδους. Ετοιμάζεται για να σπάσει (σε λίγο καιρό) και το φράγμα των 14 ευρώ.

Jumbo

Aνοδικά και σήμερα η μετοχή για την εταιρεία που ετοιμάζεται για το άνοιγμα των καταστημάτων ενόψει Πάσχα. Μαθαίνουμε ότι εκτός από τις παραγγελίες που έχουν γίνει στην Κίνα, υπάρχουν και αρκετά αποθέματα που θα μειώσουν το κόστος των νέων εμπορευμάτων. Σταθερά πάνω από τα 16 ευρώ η μετοχή εν αναμονή του ανοίγματος.

Ευρωπαϊκή Πίστη

Ανακοινώνει αποτελέσματα σήμερα Τετάρτη. Μαθαίνουμε ότι θα είναι ικανοποιητικά. Η μετοχή ανέβηκε κατά 5% περίπου χθες και με αυξημένες συναλλαγές. Η εταιρεία θα μοιράσει και μέρισμα.

Μυτιληναίος

Διατηρείται πάνω από τα 14 ευρώ, αν και χθες μετά το ήμισυ της συνεδρίασης βγήκαν κάποιοι αγοραστές. Από τις μετοχές που έχουν το ίδιο στυλ με τον ΟΤΕ. Αργά μεν, ανοδικά δε. Iσως ό,τι καλύτερο στην παρούσα συγκυρία.

Μερίσματα

Η ΕΚΤ έδωσε στις ευρωπαϊκές μετοχές το δικαίωμα να μη μοιράσουν μερίσματα, αλλά να κρατήσουν τα όποια κέρδη για να ενισχυθούν. Οι ελληνικές εισηγμένες, με βάση τις υπάρχουσες μερισματικές διανομές, θα διαμορφώσουν σε μέσο επίπεδο μερισματική απόδοση της τάξης του 1,7-2%. Χαμηλή μεν σε σχέση με άλλα χρόνια, αλλά υψηλότερη από τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

ΔΕΗ

Η πώληση τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί το story της εταιρείας αυτή την περίοδο. Αρκετοί οι ξένοι ενδιαφερόμενοι για το φιλέτο του ομίλου. Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης, που φαίνεται ότι θα έχει πολλά επεισόδια.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ