Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στις 880 μονάδες με μικρή άνοδο ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αξιών που ξεκίνησε και σήμερα  στις 880 μονάδες, μετά και την χθεσινή έντονη διακύμανση του Γενικού Δείκτη και αρκετών δεικτοβαρών μετοχών, που ξεκίνησαν ανοδικά μεν αλλά έκλεισαν με απώλειες τη συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης χθες κράτησε μετά δυσκολίας στο τέλος της συνεδρίασης το θετικό πρόσημο μεταβολής. Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να έχει μία πολύ καλή εικόνα (περιμένοντας και την ανάκαμψη της Πειραιώς που έχει Γεν. Συνέλευση μετόχων σήμερα) ενώ οι μετοχές του ΟΤΕ και του ομίλου «Μυτιληναίος» είχαν μία σταθερότερη ανοδική συνεδρίαση. Μικρές πιέσεις είχαν τα διυλιστήρια ενώ μεικτές τάσεις είχαν και τα υπόλοιπα blue chips όπως μετοχές υποδομών (ΕΥΔΑΠ). 

Επίσης οι παράγοντες της αγοράς παρακολουθούν την κόντρα στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, γι’ αυτό πιέζεται η μετοχή του. Η Jumbo ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την μείωση των πωλήσεών του στο α’ τρίμηνο 2021 αλλά η μετοχή είναι σε εξαιρετική κατάσταση (τουλάχιστον μέχρι χθες).  Ανοδικά κινείται η μετοχή του Τιτάνα International κατά το τελευταίο διάστημα λόγω καλών αποτελεσμάτων.

Επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει και για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Για σήμερα το επενδυτικό μόνιτορ στρέφεται στην μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, ενώ ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Μotor Oil, Τιτάν  και Coca Cola θα καθορίσουν τη σημερινή συνεδρίαση.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν ξεκινήσει ανοδικά συνεχίζοντας το παρατεταμένο ανοδικό ράλι των τελευταίων μηνών με τους δείκτες των 5 μεγαλύτερων χρηματιστηρίων να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά (DAX, MIB) ή κοντά σε αυτά (CAC, IBEX, AEX). Στις αμερικανικές αγορές, οι δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά (S&P 500) ενώ ο Dow Jones σταθεροποιείται πάνω από τις 33.000 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ