Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Ο αθόρυβος Τιτάνας και ο ισχυρός ΟΤΕ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Ασταθή ισορροπία στις αμερικανικές αγορές που έχοντας προεξοφλήσει τις  εξελίξεις (πακέτο 2 τρισ. δολαρίων για επενδύσεις σε ενέργεια και υποδομές, φορολογικές μεταρρυθμίσεις της Γέλεν προς όφελος μικρών εταιρειών) ίσως κάνουν μία στάση στα παρόντα επίπεδα ή λίγο χαμηλότερα πριν αναζητήσουν υψηλότερα επίπεδα. Πάντως οι τεχνικοί αναλυτές βλέπουν περαιτέρω άνοδο για τον S&P 500.

Στα πρακτικά της FED της προηγούμενης συνεδρίασης (Μαρτίου) τα μέλη της Fed ψήφισαν να διατηρηθούν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού κοντά στο μηδέν και να συνεχιστεί η αγορά ομολόγων αξίας τουλάχιστον 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως.

Eυρωπαϊκές αγορές

Ηπιες διορθώσεις κατέγραψαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που επηρεάστηκαν από την αστάθεια των αμερικανικών αγορών. Ούτως ή άλλως κινούνται σε υψηλά επίπεδα και κάποια στιγμή χρειάζεται και η διόρθωση προκειμένου να επανατοποθετηθούν κεφάλαια. Η αλλαγή πολιτική της EKT σχετικά με τα μερίσματα (θα επιτρέψει να δοθούν από μεγάλους και εύρωστους ομίλους) αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις μερισματικές αποδόσεις.

Μικρή μεταβολή στον Γενικό Δείκτη - Μεγάλη μεταβλητότητα στις μετοχές

Αν κάποιος δεν έβλεπε την χθεσινή συνεδρίαση θα νόμισε ότι ήταν εξαιρετικά ήπια. Ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε μόλις κατά 0,51% και αυτό προς το τέλος της συνεδρίασης, φτάνοντας στις 881 μονάδες. Ομως κάτω από την φαινομενική αταραξία του Γενικού Δείκτη είχαμε μεγάλες εναλλαγές μεταξύ αγοραστών και πωλητών στα περισσότερα blue chips και εναλλαγές προσήμων από το θετικό στο αρνητικό. Πάντως οι εγχώριοι χρηματιστές μας έλεγαν ότι τους τελευταίους 2 μήνες, τα τηλέφωνα στις χρηματιστηριακές χτυπάνε συνεχώς και είναι ενδεικτικά του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ιντρακόμ

Σε έντονα ανοδικό κανάλι η μετοχή της Intracom Holding το τελευταίο διάστημα. Ανοδος 8,29% και με 1 εκατ. τεμάχια συναλλαγές. Παρουσιάζει κινητικότητα σε πολλούς κλάδους και εξωστρέφεια.

Τράπεζα Πειραιώς

Εκ νέου διόρθωση της μετοχής. Κάποιοι προτιμούν να πουλήσουν τώρα για να μπουν ως νέοι μέτοχοι στην αύξηση. Η διοίκηση της Πειραιώς Financial Holdings προτίθεται να προτείνει στα αρμόδια εταιρικά όργανα την υιοθέτηση συστήματος προνομιακής κατανομής νέων μετοχών για τους Ελληνες μετόχους - ειδικούς και μη επενδυτές -, που θα εγγραφούν στη δημόσια προσφορά, η οποία αποτελεί μέρος της συνδυασμένης προσφοράς.

Eurobank

Στιβαρή άνοδο για 3η συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα και η μετοχή θα δοκιμάσει τώρα τις αντιστάσεις των 0,8 ευρώ. Εάν υπάρξει ισχυρή ζήτηση θα τα σπάσει τα επίπεδα αυτά μέσα στην εβδομάδα. Αλλιώς θα δούμε συσσώρευση μεταξύ 0,75 - 0,79 ευρώ.

ΟΤΕ

Μία από τις μετοχές που χθες ξεκίνησε ανοδικά αλλά έκλεισε με οριακή υποχώρηση. Ισχύει ότι είχαμε γράψει για τα χαρακτηριστικά της μετοχής. Ισχυρή χωρίς έντονες μεταβολές. Έχει «δέσει» πάνω από τα 13 ευρώ και προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση. Θα μοιράσει και ικανοποιητικό μέρισμα στους μετόχους της.

Titan International

Αθόρυβα η μετοχή του Τιτάνα ξεπέρασε τα επίπεδα των 14,9 ευρώ που είχε στα τέλη Μαρτίου και έχει φτάσει αισίως τα 16,6 ευρώ . Διόλου άσχημα. Είναι μία από τις μετοχές που φαίνεται ότι θα ευνοηθεί από την επιστροφή στην παγκόσμια ανάπτυξη και από την στροφή της αμερικανικής οικονομίας προς τις υποδομές.

Jumbo

Oι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας - χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές - παρουσίασαν μείωση κατά 31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο όπου τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020. Οριακή υποχώρηση της μετοχής χθες που παρέμεινε πάνω από τα 16 ευρώ. Στελέχη της αγοράς τονίζουν ότι θα δείξει δυναμική με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, οπότε ας περιμένουμε τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου για να δούμε πως αντέδρασε στην κρίση.

Ευρωπαϊκή Πίστη

Αρκετά στελέχη αμοιβαίων κεφαλαίων παρακολούθησαν τα αποτελέσματα χρήσης 2020 που ανακοίνωσε διαδικτυακά η ασφαλιστική εταιρεία. Τα αποτελέσματα ήταν καλά και μάλιστα ξεπέρασαν τον μέσο όρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Αύξηση 10,6% στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 24,8 εκατ. ευρώ, από 22,4 εκατ. ευρώ το 2019.

Εκθέσεις ξένων οίκων - Θετικοί για την Ελλάδα αλλά...

Πολλές εκθέσεις ξένων οίκων βγαίνουν για την Ελλάδα και τονίζουν την ανάπτυξη αν κινηθεί ο τουρισμός και εάν αξιοποιηθεί το πακέτο από το NEXT EU Generation. Τις διαβάζουμε προσεκτικά. Πάντως, η Ελλάδα περιμένει στις αρχές του β' εξαμήνου μία θετική αξιολόγηση από τους ξένους οίκους.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ