Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η καυτή ΕΥΔΑΠ, η απρόβλεπτη Πειραιώς και ο ψαγμένος Μυτιληναίος

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

S&P 500

Πρέπει να είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια και ένταση ράλι των τελευταίων 30 ετών για τον S&P 500, ο οποίος ξεκίνησε από τα επίπεδα των 2.584 μονάδων προ πανδημίας (Μάρτιος 2020) και έφτασε ύστερα από 13 μήνες στις 4.111 μονάδες. Μία άνοδος της τάξης του 60%. H αξία των 500 μετοχών του δείκτη (κεφαλαιοποίηση) ξεπερνά τα 34 τρισ. δολάρια και αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Η άνοδός αποδίδεται στην υπεραπόδοση των τεχνολογικών μετοχών αλλά και στη θετική πορεία των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών.

Goldman Sachs

Σε χθεσινή της έκθεση, η GS αναφέρει ότι παραμένει αισιόδοξη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Θεωρεί ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί 10,5% στο δεύτερο τρίμηνο και ο δομικός πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στο 2,3% τον Απρίλιο. Γενικά είναι περισσότερο αισιόδοξη για τις ΗΠΑ παρά για την ΕΕ.

DAX

Από ιστορικό υψηλό... σε ιστορικό υψηλό πετάει ο DAX. Θα είχε ενδιαφέρον για έναν μέσο επενδυτή να προσωρήσει στο εξής επενδυτικό πείραμα: Να επιλέξει 5 μετοχές από γνωστές γερμανικές εταιρείες. Πχ. ADIDAS, BMW, Mercedes-Benz, Allianz, Deutsche Bank ή όποια άλλη γερμανική εταιρεία γνωρίζει και να παρακολουθήσει την πορεία του «καλαθιού» από την αρχή του χρόνου. Θα διαπιστώσει ότι η εταιρεία έχει γράψει κέρδη τουλάχιστον 20% στη χειρότερη περίπτωση και άνω του 40% στην καλύτερη. Διανύουμε την καλύτερη επενδυτική περίοδο των τελευταίων 20 ετών. 

Γενικός Δείκτης

Εσπασε τις 890 μονάδες σε μία σημαδιακή συνεδρίαση. Με την άνοδο 1,88% αυτήν την εβδομάδα, η απόδοση του Γενικού Δείκτη από την αρχή του 2021 έχει διαμορφωθεί στο 10,22%. Βλέπουμε δηλαδή ότι παραμένει χαμηλότερα των αποδόσεων άλλων χρηματιστηριακών δεικτών στην ΕΕ. Συνεπώς, εάν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σε μακροοικονομικό επίπεδο βελτιωθεί, οι επενδυτές θα δικαιούνται να δουν ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Οι 900 μονάδες είναι πολύ κοντά και εκεί θα φανεί εάν υπάρχει δυναμική για υπέρβασή τους ή θα αποτελέσουν μία ισχυρή αντίσταση. Βέβαια, στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε ότι οι μετοχές έχουν αυτονομήσει την πορεία τους. Ετσι ένα σωστά δομημένα χαρτοφυλάκιο θα μπορεί να φέρει υπεραξίες ακόμη και στην πτώση του Γενικού Δείκτη.

Alpha Bank

Η τράπεζα ανακοίνωσε μπαράζ επαφών με θεσμικούς επενδυτές. Εκεί τους ανέλυσε την πρόθεση και τη στρατηγική της τράπεζας για περαιτέρω μείωση των «ανοιγμάτων» της, των γνωστών NPE's, ενώ αναλύθηκαν οι προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας του Ομίλου, η οποία ενισχύεται σημαντικά μετά την ολοκλήρωση του Project Galaxy. Στις προοπτικες κερδοφορίας του ομίλου είναι να επιτευχθεί απόδοση ιδίων κεφαλαίων περί του 9%, δηλαδή κέρδη 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου πραγματοποιεί το 15% των ημερήσιων συναλλαγών.

Eurobank

Εσπασε τις αντιστάσεις των 0,8 ευρώ η μετοχή της Eurobank μετά από μεγάλη προσπάθεια. Θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα να δούμε εάν θα υπάρξει κάποια συσσώρευση ή θα φύγει για υψηλότερα επίπεδα. Επαναλαμβάνουμε ότι τα 0,8 ευρώ ήταν επίπεδα που τα έδιναν ως τιμές στόχους πολύ ελληνικοί και ξένοι επενδυτικοί οίκοι. Η μετοχή της τράπεζας κινήθηκε καλύτερα των προσδοκιών.

Τράπεζα Πειραιώς

Τρείς φορές άλλαξε κατεύθυνση η πολυσυζητημένη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Τελικά έκλεισε με οριακή υποχώρηση στα 0,29 ευρώ. Είναι μία μετοχή που στη συγκεκριμένη περίοδο ουδείς μπορεί να κάνει πρόβλεψη με ασφάλεια. Πάντως εάν κρίνουμε τη διακύμανση, φαίνεται ότι έχει συσσωρεύσει πάνω από τα 0,25 ευρώ. Τώρα μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω... Ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις των επενδυτών και την στάση της διοίκησης ως προς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΕΥΔΑΠ

Σας γράφαμε χθες ότι είναι η πιο «hot» μετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο μέσα στον Απρίλιο. Τα 8 ευρώ είναι παρελθόν από χθες. Θα ξεκινήσει την εβδομάδα με διορθωτικές τάσεις ή θα πάει υψηλότερα; Το νερό έχει προοπτικές, όπως όλες οι αντίστοιχες εταιρείες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Η τεχνική συμπεριφορά της μετοχής είναι αρκετά ψαγμένη το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται ότι η διοίκηση θέλει να διώξει τους «βιαστικούς» traders και να κρατήσει τους «πιστεύοντες». Ξεκινά πτωτικά και ενδοσυνεδριακά γυρνάει ανοδικά. Οι βιαστικοί να φεύγουν... Η μετοχή κινείται πλέον στα υψηλά 5ετίας και έχει ακόμη προοπτικές όταν ωριμάσουν οι επενδύσεις της.

Coca Cola HBC

Εφτασε ενδοσυνεδριακά τα 28 ευρώ αλλά στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης βγήκαν αρκετοί πωλητές με αποτέλεσμα να κλείσει θετικά μεν, αλλά λίγο χαμηλότερα. Μετοχή παντός καιρού αποδεικνύεται η Coca Cola HBC ειδικά για τους θεσμικούς επενδυτές. 

FTSE MID CAP

Aκόμη μία καλή συνεδρίαση για τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Για συγκεκριμένους τίτλους τουλάχιστον. Η Centric πραγματοποίησε μεγάλη άνοδο (16%) με πολύ αυξημένο όγκο (553 χιλ. τεμάχια) , πολύ καλή κίνηση η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και αυτή με μεγάλο όγκο συναλλαγών, η ΑVAX συνεχίζει να κινείται ανοδικά (έστω και με στάσεις), η Autohellas είναι σε θετικό momentum, η Iκτίνος έχει ένα θετικό σερί με αυξημένες συναλλαγές, ενώ ανοδικά επέστρεψαν και τα Πλαστικά Θράκης με σαφή κατεύθυνση προς τα 5 ευρώ μέσα στον Απρίλιο. Επέστρεψε ανοδικά και ο εξωστρεφής ΔΡΟΜΕΑΣ. Διόρθωσε χθες η Ιντρακομ.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ