Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 901 μονάδες με άνοδο 0,48% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Η χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μας άφησε με μία γλυκιά γεύση, ότι ξεπεράσαμε για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες τις 900 μονάδες Γενικού Δείκτη ενδοσυνεδριακά. Μας άφησε όμως και την πικρή εικόνα ότι πολλές δεικτοβαρείς μετοχές με το έπιασαν παλαιότερες τιμές στόχους διόρθωσαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να κρατηθεί πάνω από τις 900 μονάδες και να κλείσει στις 897 μονάδες. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις θα ξεπεράσει τις 900 μονάδες. Ήδη ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης σήμερα στις 901 μονάδες αλλά το θέμα είναι να παραμείνει πάνω από τις 900. Το θετικό είναι ότι έχουμε “αγορά” παρά την όποια μεταβλητότητα υπάρχει. Και σαφώς το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα είναι πάντα ανοδικό. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ανοδικό κανάλι και θα παραμείνουμε εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος κύκλος ανόδου (ο πρώτος ήταν το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020).

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση πρωταγωνίστησαν και πάλι οι τραπεζικές μετοχές. Alpha και ETE ήταν σταθερά ανοδικές, η μετοχή της Eurobank βρήκε αντίσταση στα 0,8 ευρώ και έκλεισαν οριακά πτωτικά ενώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε στην γνώριμη κατολίσθησή της (-13,88%) λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Στους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους, μεγάλη μεταβλητότητα και ήπια υποχώρηση είχαν ο ΟΤΕ , η ΔΕΗ , o ΟΛΠ , o ΑΔΜΗΕ και η Lamda Development. Αυξημένες ήταν και οι πιέσεις στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που είχαν πρωταγωνιστήσει την προηγούμενη εβδομάδα όπως η Ιντρακόμ και η Ιντραλοτ.

Σήμερα περιμένουμε την πορεία των τραπεζικών μετοχών και των δεικτοβαρών δεικτών προκειμένου να δούμε εάν θα 'αλωθεί' το κάστρο των 900 μονάδων και παρακολουθούμε τα εταιρικά αποτελέσματα, τα μερίσματα που θα διανείμουν (όσες διανείμουν) και τις επιχειρηματικές συμφωνίες που βρίσκονται εν εξελίξει σε όλους τους κλάδους.

αμερικανικές αγορές έκλεισαν χθες βράδυ με ήπιες πτωτικές τάσεις, οι ασιατικές αγορές βρίσκονται σε φάση διόρθωσης και οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν σήμερα ήπια ανοδικά. Η εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει να είναι καθοριστική για την επιστροφή στην κανονικότητα αν και τα τεράστια πακέτα χρηματοδότησης της FED στις ΗΠΑ και των υπόλοιπων μεγάλων Κεντρικών Τραπεζών ανά τον κόσμο βοηθούν σημαντικά τις κεφαλαιαγορές. Επίσης υπάρχει μικρή αποκλιμάκωση και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη στα ισχυρά οικονομικά κράτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ