Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η ισχύς της Alpha Bank και το ράλι της Jumbo

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αμερικανικές αγορές

Στις ΗΠΑ, το πρόβλημα που προέκυψε με το εμβόλιο της Johnson & Johnson (η μετοχή θεωρείται μία από τις πλέον δεικτοβαρείς στον Dow Jones) επηρέασε την πορεία του Dow Jones, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκαν οι απώλειες. Γενικότερα, ο «μεγάλος δείκτης» (όπως τον ονομάζουν στη Wall Street) παραμένει πάνω από τις 33.000 μονάδες και δημιουργεί προϋποθέσεις για νέα ιστορικά υψηλά. Ο S&P 500 κινείται πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά του. Η επιθετική διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν σε θέματα όπως η πανδημία και ο πληθωρισμός δικαιώνεται.

DAX

Ούτε εκλογές φοβούνται οι επενδυτές, ούτε σκληρά lockdowns. Μερικές μικροδιορθώσεις στον DAX και μετά ολοταχώς προς υψηλότερα επίπεδα. Η «μετοχολαγνεία» που διακρίνει τους Γερμανούς επενδυτές (θεσμικούς και ιδιώτες) είναι πρωτοφανής για έναν συντηρητικό λαό που ζούσε δεκαετίες με τις τραπεζικές καταθέσεις.

Γενικός Δείκτης

Eβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, και μάλιστα με υψηλούς όγκους συναλλαγών και αυτή (άνω των 85 εκατ. ευρώ). Οι παράγοντες της κεφαλαιαγοράς ζουν τις καλύτερες στιγμές τους των τελευταίων 18 ετών. Δεν σταματούν τα τηλέφωνα στις χρηματιστηριακές. Μπορεί ο Γενικός Δείκτης να μην έπιασε τις 900 μονάδες για ένα tick, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει όχι μόνο τις 900 μονάδες (θέμα ημερών) αλλά να ξεφύγει προς τις 1.000 μονάδες. Αρκεί να μη χαλάσει κάτι στην οικονομία, να μην επιδεινωθεί η πανδημία, να βελτιωθούν οι τράπεζες.

Τράπεζα Πειραιώς

Μετά το «ξύλο» των τελευταίων συνεδριάσεων, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ανέκαμψε με τον ίδιο έντονο ρυθμό. Τελευταία συνεδρίαση χθες πριν το reverse split. Aπό σήμερα, Τετάρτη 14.04.2021, παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους. Δικαιούχοι των Νέων Μετοχών που θα προκύψουν από το reverse split θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων ως κάτοχοι των Νέων Μετοχών κατά την Πέμπτη 15.04.2021 (Record Date). Η έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 1,00 ευρώ ανά Νέα Μετοχή ορίζεται η Δευτέρα 19.04.2021.

Eurobank

Δεν κατάφερε να διασπάσει τα 0,80 ευρώ η μετοχή της Eurobank, γιατί εκεί έβγαιναν πάντα πωλητές από συγκεκριμένα funds. Ακούσαμε και για τη Fairfax, αλλά μάλλον οι Καναδοί θέλουν να διατηρήσουν τα ποσοστά τους. Η μετοχή της Eurobank υποχώρησε χθες έντονα προς το τέλος της συνεδρίασης, προς τα 0,7762 ευρώ. Το «τείχος» των 0,8 ευρώ δεν αλώθηκε προς το παρόν, αλλά υπάρχουν και άλλες συνεδριάσεις.

Alpha Bank

Επίδειξη ισχύς και δύναμης για τη μετοχή της Alpha Bank που ανεβαίνει και σηκώνει και ολόκληρη τη χρηματιστηριακή αγορά μαζί της. Χθες πραγματοποίησε τζίρο 12,3 εκατ. ευρώ, περίπου το 15% του συνολικού τζίρου της αγοράς.

Τitanas International

Διέψευσε με εμφατικό τρόπο όσους τον ήθελαν χαμηλότερα για να προλάβουν να τοποθετηθούν. Από την αρχή αμφισβήτησα εάν η μετοχή θα υποχωρούσε σήμερα. Η ισχυρότερη «μετοχή αξίας» (value stock) στο ελληνικό χρηματιστήριο και με παρουσία από το 1913 στο ΧΑ. Ποντάρει πλέον πολλά στο πρόγραμμα ανοικοδόμησης και υποδομών στις ΗΠΑ που εξήγγειλε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

ΟΠΑΠ

Χθες ανέβηκε γιατί άνοιξαν τα πρακτορεία του, θα μοιράσει και μέρισμα 0,45 ευρώ / μετοχή, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι προχωρούν σε ρευστοποιήσεις. Πάντως, ακόμη και έτσι παραμένει πάνω από τα 12 ευρώ η μετοχή του.

Μυτιληναίος

Μικρή άνοδος αλλά μεγάλη η μεταβλητότητα της μετοχής. Είναι σαφές ότι σταθεροποιείται πάνω από τα 14 ευρώ η μετοχή, με απώτερο στόχο κάποια στιγμή να κάνει την υπέρβαση των 15 ευρώ. Μετοχή για όσους ξέρουν να εκτιμούν επενδύσεις και εταιρικές υπεραξίες και μπορούν να περιμένουν.

Jumbo

Νέα άνοδος για τη μετοχή της Jumbo στα 16,8 ευρώ. Καταπίνει χιλιόμετρα η μετοχή που έκανε το placement στα 14 ευρώ πριν από 3 εβδομάδες. Αν συνεχίσει έτσι, θα σπάσει και τα 17 ευρώ. Κάποιοι βλέπουν έκρηξη πωλήσεων το Πάσχα. Ή κάποια επιχειρηματική συμφωνία με εξωτερικό. Αλλιώς δεν εξηγείται το ράλι της μετοχής. Υψηλό 52 εβδομάδων έχει στις 27 Μαΐου 2020 με 17,14 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (ΕΛΧΑ)

Σήμερα Τετάρτη η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος. Σε υψηλό 5ετίας βρίσκεται η μετοχή μετά το πρόσφατο ράλι. Επίσης είχε και όγκους συναλλαγών και από ιδιώτες επενδυτές.

Φουρλής

Μια αγαπημένη μετοχή των θεσμικών επενδυτών στην Ελλάδα. Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Fourlis, στα 6,2 από 5,3 ευρώ δίνει η Eurobank Equities, ενώ δίνει και σύσταση «αγοράς» καθώς διαπραγματεύεται με discount έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών του κλάδου. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τα αποτελέσματα 2020 της εισηγμένης, δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας.
Για την τρέχουσα χρήση, το παρατεταμένο lockdown αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα, με την εισηγμένη να εμφανίζεται ανθεκτική. Συνολικά η χρηματιστηριακή αναμένει πτώση 9% στα έσοδα με την επιστροφή στην κανονικότητα να αναμένεται το 2022, οπότε και τα EBITDA αναμένεται να επιστρέψουν σε προ Covid 19 επίπεδα.

Εταιρικά αποτελέσματα

Σήμερα αναμένουμε αποτελέσματα χρήσης από Lamda Development, Mermeren Combinat, ενώ έχει και τηλεδιάσκεψη αποτελεσμάτων ο ΑΔΜΗΕ.

Μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE MID 40)

Τις υμνήσαμε αρκετά τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης το προηγούμενο διάστημα, γιατί και αυξήθηκαν κάποιες εξ αυτών αρκετά, και υψηλούς τζίρους είχαν. Χθες ήρθαν οι ρευστοποιήσεις σε ορισμένους δεικτοβαρείς τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως για παράδειγμα την Autohellas, τη Centric, την Ιντρακόμ και την Ιντραλότ, τη Lavipharm.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ