Νέα

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Βουτιά του Γενικού Δείκτη προς τις 2.020 μονάδες με εισαγόμενες πιέσεις

Πηγή: Eurokinissi

Οι ευρωπαϊκές αγορές πέρασαν στην μεγάλη διόρθωση. Είτε εθιμικά, λόγω τέλους του χρόνου για αποκόμιση κερδών, είτε λόγω υπερβολικών αποτιμήσεων στις μετοχές και 'ξεφούσκωμα του μπαλονιού' είτε λόγω χαμηλής ανάπτυξης το 2026 είτε γεωπολιτικών ανησυχιών, οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν σήμερα έντονα πτωτικά.  

Ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά 1,2% μετά την έναρξη της συνεδρίασης στην Deutsche Boerse, ο γαλλικός CAC ήταν στο -1,4%, ο ιταλικός MIB στο -1,63% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 υποχωρούσε κατά 1,46%.

Χ.Α.: Πρώτη στήριξη στις 2.020 μονάδες 

Η πανευρωπαϊκή διόρθωση επηρεάζει αντίστοιχα και το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, προσέγγισε τις πρώτες στηρίξεις των 2.020 μονάδων με πτώση  περίπου 1,6%.   

Από τις μετοχές που συναλλάσονται οι 10 είναι ανοδικές και οι 64 πτωτικές.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρούσε κατά 1,63% με μεγάλη πτώση στις τράπεζες (-2,14%) και πιέσεις σε όλες τις τραπεζικές μετοχές.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης , υποχωρεί λιγότερο (-0,9%) επειδή οι μετοχές τους δεν έχουν μεγάλη έκθεση στα ξένα χαρτοφυλάκια.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, η συντριπτική πλειονότητα καταγράφει έντονες υποχωρήσεις. Διασώζονται με μικρές υποχωρήσεις, ο ΟΠΑΠ, ο Τιτάνας, ο ΟΤΕ, η Aegean, η Jumbo. 

Ανοδικά , περιέργως πως, κινείται η μετοχή της ΕΧΑΕ.  Από την μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, έχουμε κάποιες μετοχές που κινούνται ανοδικά όπως η Frigoglass, η Δομική Κρήτης, Λούλης, Elton, Trade Estates (λόγω καλών αποτελεσμάτων 9μήνου).

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ