Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Σε ανοδική τροχιά η ΕΧΑΕ, εξασφαλισμένη η Aegean

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Aμερικανικές αγορές

H ανακοίνωση της αύξησης του δομικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ έφερε πτώση στον δείκτη S&P 500, ο οποίος όμως παραμένει κοντά στα υψηλά του. Γενικότερα, ψάχνουν αφορμές για να τοποθετηθούν χαμηλότερα οι μεγαλοεπενδυτές. Αντίθετα, τα καλά αποτελέσματα 2020 που ανακοίνωσε η Goldman Sachs βοήθησαν στην άνοδο του Dow Jones. Η μετοχή της J&J δεν επλήγη ιδιαίτερα από τις εξελίξεις με το εμβόλιο. Μόνο το κύρος της επλήγη.

FTSE 100 - Βρετανία

H ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, το άνοιγμα των επιχειρήσεων (και ιδιαίτερα των αγαπητών σε όλους του βρετανούς pubs) και η υποχώρηση της πανδημίας έχουν δώσει μεγάλη χρηματιστηριακή ώθηση και στο City. Ο FTSE 100 επιστρέφει στα επίπεδα των 7.000 μονάδων. Οι επενδυτές φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ξανακοιτούν προς την πλευρά της Βρετανίας.

Γενικός Δείκτης

Ναι, ξεπέρασε τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, αλλά δεν μας άρεσε και τόσο η συνεδρίαση, συγκρινόμενη με τις δύο προηγούμενες που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 900 μονάδες. Αυτές είχαν δυναμισμό και προοπτικές. Η χθεσινή συνεδρίαση είχε μικρότερες συναλλαγές, λιγότερη ένταση, αλλά το ενδιαφέρον εστιάστηκε σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο επόμενος στόχος είναι να ξεπεραστούν οι 920 μονάδες και μετά έρχεται η αντίσταση μεταξύ 980-1000 μονάδες. Για να δούμε…

FTSE MID CAP

Σας έχουμε ειδοποιήσει ότι εδώ και καιρό κάτι κινείται στους «μικρομεσαίους» του χρηματιστηρίου. Το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης από τον δείκτη FTSE Mid Cap, όπως MIG, Τράπεζα Αττικής, Intrakom, Intralot, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Revoil, Μermeren, Reds (Καμπάς) κ.ά. Οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποίησαν περίπου το 25% των συνολικών συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν συνήθως πραγματοποιούν το 10-15%. Φαίνεται ότι οι ιδιώτες επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες στα «μικρά χαρτιά» όπως λέγαμε παλιά. Υπάρχουν πολλά και αξιόλογα.

Lamda Development

Παρέμεινε η πληρότητα (98%) στα εμπορικά κέντρα εν μέσω πανδημίας, αν και είχαν μείωση ενοικίων 40%. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο όμιλος εμφανίζει ζημιές το 2020 της τάξης των 51,7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 49,9 εκατ. ευρώ το 2019, με την καθαρή αξία ενεργητικού ανά μετοχή (NAV) να διαμορφώνεται στα 6,23 ευρώ από 6,54 ευρώ το 2019, καταγράφοντας πτώση 5%. Το ενδιαφέρον της Lamda Development εστιάζεται ιδιαίτερα στο project του Ελληνικού. Προχωρούν τα σχέδια για το καζίνο αλλά και για τα ξενοδοχεία. Αναμένονται οι διάφορες γραφειοκρατικές εγκρίσεις.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (ΕΛΧΑ)

Έκοψε το δικαίωμα στο μέρισμα χθες η μετοχή, γι’ αυτό εμφανίστηκε τόσο πεσμένη. Περιμένουμε τη σημερινή συνεδρίαση για να δούμε εάν κάποια εκμεταλλεύτηκαν την πτώση για να τοποθετηθούν.

Jumbo

Το περιθώριο των μεικτών κερδών του Ομίλου Jumbο διαμορφώθηκε σε 51,78%, ενώ πέρυσι ήταν 52,34%. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους συνέβαλε σημαντικά, ώστε τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους να διαμορφωθούν σε 138,67 εκατ. ευρώ, έναντι των 177,62 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένα κατά 21,93%. Η διοίκηση θα προαναγγείλει στην επερχόμενη τακτική γενική συνέλευση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, έκτακτη χρηματική διανομή ίση με το μέρισμα της 12μηνης χρήσης 2018/2019, δηλαδή μεικτού ποσού 0,47 ευρώ ανά μετοχή. Πρόθεση είναι η χρηματική διανομή να καταβληθεί αμέσως μετά την περίοδο τριών μηνών αδιάλειπτης και ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων.

Eurobank

H HSBC σε ανάλυσή της εκτιμά ότι ταχύτερη μείωση του ρίσκου στον ισολογισμό (λόγω αντιμετώπισης των NPEs), σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αντίκτυπο στα κεφάλαια, «ξεκλειδώνει» αξία. Σημειώνει ότι παρά την άνοδο της μετοχής κατά 40% περίπου φέτος, εξακολουθεί να αποτιμάται με discount έναντι του μέσου όρου των ευρωπαϊκών τραπεζών με ανάλογα προφίλ αποδόσεων με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Η μετοχή κατέγραψε μία καλή συνεδρίαση (ανοδική) και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Πλαστικά Κρήτης

Στις 12/4/2021 υπεγράφη σύμβαση για την αγορά από την εταιρεία ποσοστού 4,44% της θυγατρικής τους εταιρίας Plastika Kritis Far East Ltd (PKFE) που εδρεύει στην Κύπρο και κατέχει το 75% των μετοχών της θυγατρικής της στην Κίνα Shanghai Hitec Plastics, αντί του ποσού των 4.109.783 USD. Μετά τη συμφωνία αυτή το ποσοστό της εταιρείας στην PKFE ανέρχεται σε 100% και η έμμεση συμμετοχή στη Shanghai Hitec Plastics αυξάνεται από 71,67% σε 75%.

Πλαστικά Θράκης

Η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του πρώτου τριμήνου παραμένει ικανοποιητική, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και κερδοφορίας, παρά τη διαμόρφωση δυσμενέστερων μακροοικονομικών συνθηκών στην αγορά, ανέφερε στην πρόσφατη ανακοίνωση η εταιρεία.

Aegean

Ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή της Aegean χθες, Τετάρτη, και με αυξημένη αξία συναλλαγών. Η αιτία; Οι βάσιμες ελπίδες για άνοιγμα του τουρισμού το 2021 πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Βασιλάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, ακόμη και εάν δεν πάει καλά ο τουρισμός το 2021, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Μάιο, και η κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ που θα λάβει η εισηγμένη εξασφαλίζουν την ανθεκτικότητα για τους ερχόμενους μήνες, θωρακίζοντας την εταιρεία μέχρι το καλοκαίρι 2022. Αυτά τα 180 εκατ. ευρώ μαζί με τη ρευστότητα και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας που ξεπερνούν τα 470 εκατ. ευρώ εξασφαλίζουν την πορεία της εταιρείας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ακόμη και στο χειρότερο σενάριο με αναζωπύρωση της πανδημίας και νέα lockdowns.

ΕΧΑΕ

Η πορεία του χρηματιστηρίου κατά τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020 είχε αυξήσει τη συναλλακτική δραστηριότητα ανεβάζοντας τον μέσο τζίρο. Όμως το α’ τρίμηνο 2021 διαμορφώνει μέση ημερήσια αξία συναλλαγών κοντά στα 70 εκατ. ευρώ και αυτό συνεπάγεται μεγάλη αύξηση τζίρου για τον όμιλο της ΕΧΑΕ και κερδοφορίας (σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2020). Η μετοχή είναι σε ανοδική πορεία και αγοράζεται πέριξ των 4 ευρώ.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ